Sesvečani oživjeli tradicijski način žetve

Podravski list profile

Udruga umirovljenika Podravske Sesvete u sklopu serijala Od pšeničnog zrna do pogače priredila je prikaz tradicijskog načina žetve. Sesvečani su prikazali kako se nekad ručno kosila pšenicu, vezalo snoplje i slagale stavice.

-Žetva je nekad bila mukotrpan posao jer se sve radilo ručno pa je trebala i velika radna snaga. Mi smo još uvijek u dobroj formi pa smo mogli dočarati kako se žetva obavljala u našoj mladosti – kaže Jela Tudić, tajnica Udruge umirovljenika Podravske Sesveta.

Nakon napornog posla članovi Udruge uživali su u težačkom gablecu.

-Dobro nam je došla okrjepa s domaćim špekom, lukom, paradajzom i kuhanim jajima, a žeđ smo ugasili rakijom od sesvečkih autohtonih šljiva „oslača“ – dodala je Jela Tudić.

FOTO: Stjepan Jagić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti