Šetnica uplašila ribiče: Bojimo se da tu više nećemo smjeti loviti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako se približava završetak izgradnje šetnice na Šoderici, u redakciju su nam se javili zabrinuti ribolovci. Njih zabrinjavaju vijesti koje su stigle do njih, a govore da će po cijeloj dužini plaže kroz koju prolazi šetnica biti zabranjen ribolov. Naime, šetnica je prvi velik projekt kojim se pokušava vratiti stari sjaj ‘Podravskog mora’, kako se tepa jezeru Šoderica.

Dio od početka plaže iz smjera Botovo pa sve do Lazina prvenstveno je predviđen za turizam. Tamo se ljeti kupa najveći dio kupača, a želja je da se opet otvori i ugostiteljski objekt. No, u godinama neaktivnosti turizma na Šoderici taj dio postao je oaza za ribolovce koji su iskoristili uređen okoliš i pristupačnost mjesta. No, ribiči se boje da će šetnica značiti i kraj njihova ribolova na ovom dijelu Šoderice.

– Bojim se da nakon izgradnje šetnice ovdje više neće biti mjesta za ribiče, pa se čak govori i o tome da će komunalni redar pisati kazne onima koje zatekne u ribolovu – požalio nam se jedan ribolovac sa Šoderice.

No, kako smo doznali, na ovom dijelu Šoderice stvari nisu toliko crne za ribolovce te će oni na plaži moći loviti u većem dijelu godine.

– S ribolovcima već imamo dogovor da za vrijeme turističke sezone i u vrijeme kad na plaži ima kupača ne love ribe. Taj je dogovor do sada dosta dobro funkcionirao. Izgradnjom šetnice, čiji je cilj podignuti turističku aktivnost na Šoderici, stvari za ribiče neće se mijenjati. Tako i ovog puta pozivam da u vrijeme kupanja ribolovci ne love na plaži. U isto vrijeme ribolov će biti moguć kao i dosad – rekao je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI