Sezona lova počela uspješno: Lovci odstrijelili tri vepra, idući vikend nova akcija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lovačko društvo Košuta Prigorje iz Gornje Rijeke prošle je nedjelje službeno otvorilo sezonu lova. Na otvaranju sezone dio njihovih članova uputio se u lov te su odstrijeljena tri vepra. Više o početku sezone i samom društvu rekao nam je Branko Štriga.

– Sezona i inače traje, ali prošle nedjelje bilo je službeno otvorenje i naši su članovi odstrijelili tri vepra, što je zadovoljavajuće za jedan lov. Odsad ćemo ići svakog vikenda u lov kad je sezona, i to jedne nedjelje idemo u lov na sitnu divljač, pa drugu na divlje svinje i veće životinje – pojasnio je Branko.

Ovo Lovačko društvo ne broji puno članova, no redovni su u održavanju sastanaka i aktivnosti tijekom cijele godine. Održavaju i godišnje skupštine na kojima se podvlači crta u radu tijekom cijele godine, a lov je tek jedna od aktivnosti kojima se bave. 

– Mi smo inače malo društvo, brojimo 47 članova, ali unatoč tome što nas nema mnogo, vrlo smo aktivni. Redovno održavamo sastanke, nalazimo se gotovo svaki tjedan tijekom cijele godine, a osim što idemo u lov, provodimo i mnoge druge aktivnosti poput uređenja doma, zimske prehrane životinja pa preko ljeta košnje trave, održavanja okoliša i slično – nabrojio je Branko te za kraj dodao kako društvo kupuje čak šest do sedam tona kukuruza, sijena i soli za prehranu životinja, a također uzgajaju i neke životinje.

FOTO LD Košuta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI