SEZONSKO SNIŽENJE Podravkin rukovoditelj bacio se u blagdansku kupnju dionica svoje tvrtke

Od početka godine do danas dionica Podravke izgubila je oko 25 posto vrijednosti


Autor: podravski.hr — 27.12.2017. / 18:15 Aktualno

Ilustracija / Poslovna zgrada Podravke u Koprivnici

Koprivnička prehrambena kompanija Podravka obavijestila je investicijsku javnost kako je njezin rukovoditelj Mihovil Pobi, voditelj poslova u upravljanju rizicima u sektoru Riznica, uoči božićnih blagdana na Zagrebačkoj burzi kupio ukupno 53 dionice Podravke. Platio ih je 15.000 kuna, odnosno u prosjeku 283 kune po dionici.
Podravka je u obvezi objavljivanja takvih transakcija koje na burzi obavljaju rukovoditelji u kompaniji ili s njima usko povezane osobe. Kompanijski šefovi već duže vrijeme nisu kupovali dionice na burzi. Uglavnom su ih dobivali kao opcije ili su im isplaćivane kao dodatna nagrada za dobre poslovne rezultate.
Od početka godine do danas dionica Podravke izgubila je oko 25 posto vrijednosti. Lanjsku je godinu završila s razinom od 377 kuna, a zadnji radni dan uoči Božića cijena se spustila na 280 kuna. To je nekim investitorima, po svemu sudeći, prihvatljiva razina za kupnju ili dokup dionica.
Najveći vlasnici Podravke su obvezni mirovinski fondovi koji ukupno kontroliraju oko 50 posto dionica, a država putem svojih fondova drži oko 25 posto vlasništva. (rm)
FOTO: ARHIVA