Sigurna kuća u našoj županiji već ima prve korisnike, dolazit će iz cijele zemlje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je u Koprivnici održana početna konferencija projekta Sigurna kuća za zlostavljane osobe, financiranog iz socijalnog fonda EU i vrijedan je 9,2 milijuna kuna. Projekt je prijavila Koprivničko-križevačka županija, a partneri su HERA i Centar za socijalnu skrb iz Križevaca. Tehničku potporu pružila je PORA razvojna agencija.

-Od 9,2 milijuna kuna dio provodi Županija, u iznosu oko 5,5 milijuna kuna – usmjerene su na osiguranje materijalnih uvjeta za Sigurnu kuću. Predviđena je rekonstrukcija i dogradnja jednog objekta u kojoj će se moći smjestiti 15-ak do 20 korisnika s područja cijele zemlje, ovisno o tome jesu li to obitelji ili pojedinci – kazao je županijski pročelnik Darko Masnec i dodao da HERA provodi aktivnosti vezane uz edukacije zaposlenih i pružanja pomoći korisnicima.

Uključen je i Centar za socijalnu i to nakon što osobe napuste Sigurnu kuću, da se prate i da im se pomaže dok se potpuno ne prilagode novim uvjetima.

Projekt traje 30 mjeseci i u tom vremenu je osigurano financiranje. Jedan dio već sad funkcionira i u njemu već sad ima korisnika. Pokrenut je i postupak javne nabave za dogradnju, prostor koji su dobili od Grada za paravo građenja na 25 godina. On će se urediti i koristiti u svrhu projekta.

-Moramo voditi posebnu brigu o najranjivijim skupinama u našem društvu. Prije godinu dana bili smo jedna od šest županija koje nisu imale svoju sigurnu kuću, uključili smo se u to i možemo reći da je već sad u funkciji – kazao je župan Darko Koren.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI