SIGURNI K’O BUNKER Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić novi je gradski šef za zaštitu i spašavanje

Šef Odbora za međunarodnu suradnju bit će Ernest Forjan (HDZ), a šefica Odbora za pritužbe građana Karolina Vidović (HSS)


Autor: podravski.hr — 23.07.2013. / 15:27 Aktualno

KOPRIVNICA – Dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) bit će novi šef Uprave za zaštitu i spašavanje, a gradska pročelnica Kristina Cvitić zapovjednica gradske civilne zaštite. Predložio je to danas Odbor za izbor i imenovanja te prijedlog službeno uputio na sutrašnje Gradsko vijeće.
Vladajuća koalicija SDP-a i oporba dogovorili su se i za sastave i čelna mjesta svih Odbora Gradskog vijeća. S čelnog mjesta Odbora za socijalnu integraciju ipak je izvisio laburistički vijećnik Siniša Bosanac, što znači da će se Hrvatski laburisti, prema najavi, povući iz svih Odbora i neće sudjelovati u njihovu radu. Umjesto Bosanca, na čelu tog odbora je Željko Šemper (HSU).
Na čelu Odbora za zdravstvo bit će dr. Petar Stapar (SDP), Odbora za statutarno-pravna pitanja Aldijana Matić (SDP), Odbora za obitelj i mlade te Odbora za imenovanje ulica i trgova Željko Vugrinec (SDP).
Šefica Odbora za javna priznanja i Odbora za procjenu šteta bit će gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP). Na čelu Odbora za obljetnicu preuzimanja vojarne je Zoran Gošek (SDP), a Odbora za gradske stanove Diana Žepina (SDP).
Oporbeni blokovi HDZ-HSS uspjeli su se izboriti za čelna mjesta u dvama Odborima. Šef Odbora za međunarodnu suradnju, tako, bit će Ernest Forjan (HDZ), a šefica Odbora za pritužbe građana Karolina Vidović (HSS).
Na fotografiji: Dogradonačelnici Melita Samoborec (HNS) i Mišel Jakšić (SDP) s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak (SDP)