Šikara u vlasništvu javne tvrtke: Pokraj mog dvorišta je leglo zmija i štakora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Snježana Vučković iz Ulice Ivana Gundulića, blizu centra Križevaca, već nekoliko godina živi pored pravog odlagališta smeća, dok joj je nakon radova u ulici napravljen loš nagib pa je tijekom kiše njezino dvorište puno vode. Kako brojni upiti nadležnima o ovim problemima nisu urodili plodom, zamolila je za našu pomoć.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Najveći je problem dvorište pokraj njenog koje je, otkako je njezin prvi susjed umro, prešlo u ruke nadležnih gradskih službi i postalo odlagalište neupotrebljavanih prometnih znakova i šikara koja se ne održava.

– Otkako je susjed umro, tu su preseljeni i nabacani ti znakovi koji padaju na ogradu, ja to naslonim i prebacim natrag, ali to opet padne. Osim toga, ništa ne čiste, tu hodaju štakori i zmije, a ja se ne usudim sjediti na terasi. To je već prestrašno – rekla je Snježana.

Osim dvorišta, zapuštena je i kuća i ostaci prostorija gdje je susjed držao životinje pa je to sada leglo različitih životinja, a nije se jednom dogodilo da u svom dvorištu Snježana zatekne zmiju. Više se puta žalila na cijelu situaciju, no nije pomoglo.

– Stalno sam zvala komunalnog redara i nakon možda mjesec dana došli su to malo pokositi, ali su tako ostavili i to se dalje opet ne rješava. Sve je zaraslo i tu stalno nešto šuška – rekla nam je Snježana.

Upit o ovom problemu poslali smo u komunalno poduzeće koje nas je preusmjerilo na Vodne usluge čiji je to posjed, te su nam tamo kazali kako s obzirom na loše vremenske uvjete nije bilo moguće ranije pokositi predmetnu parcelu i ukloniti prometne znakove. Čim su oborine stale u četvrtak, krenulo se s košnjom parcele, dakle, kako kažu, i prije našeg upita.

Osim dvorišta, Snježana nam je pokazala i loše odrađen posao na rekonstrukciji prometnice ispred njezine kuće gdje se nedavno radio novi asfalt, no ona kaže kako je nagib napravljen izuzetno loše i zato se kod većih kiša voda slijeva u njezino dvorište.

– Kako su slagali cestu, napravili su nove rubnike i to nije nikako napravljeno. Sve se slijeva u dvorište i do garaže gdje imam škrinju i to svako malo poplavi. Suprug je napravio mali kanal u dvorištu za otjecanje vode, ali ne pomaže puno jer se brzo zapuni – rekla je Snježana.

Problematično je da na cesti postoji šaht u koji bi trebala otjecati voda, no očito je nagib pogrešno složen pa umjesto u šaht, voda odlazi u dvorište. I o ovom je problemu Snježana obavijestila službe, no nema pomaka.

– Na cesti je napravljen taj slivnik i vjerojatno bi to trebalo malo postrugati i urediti i riješio bi se problem.  Zvala sam sve jer sam već triput ove godine imala poplavu, ali nikakva korist od toga – rekla nam je Snježana na kraju.

Iz Grada su nam pak odgovorili da su oni o problemu s prometnicom obavijestili nadležne.

– Spomenuta cesta nije u nadležnosti Grada Križevaca nego Županijske uprave za ceste Križevci, a njih smo obavijestili o ovom problemu. Kako slivnike održavaju Vodne usluge d.o.o. Križevci, djelatnici ove tvrtke izašli su na teren i utvrdili kako su slivnici u blizini kućnog broja 8 u Ulici Ivana Gundulića ispravni – odgovorili su iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI