Silovao prijateljevu kćer – dobio dvije godine zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (43) proglašen krivim zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv spolne slobode i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Optuženik je proglašen krivim za kazneno djelo počinjeno u svibnju 2020. godine u mjestu kraj Koprivnice na štetu 24-godišnje žrtve posebno ranjive zbog invaliditeta.
Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano optuženiku ublažio najmanju propisanu kaznu zatvora do najkraćeg mogućeg trajanja i da je, s obzirom na težinu počinjenog kaznenog djela i izostanak ozbiljnih olakotnih okolnosti, sud trebao izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju.

Podsjetimo, o tom slučaju Podravski je list već pisao. Muškarac (43) sa šireg koprivničkog područja uhićen je i zadržan na mjesec dana u istražnom zatvoru zbog strašne optužbe da je silovao gotovo dvostruko mlađu djevojku (24). Zločin je tim strašniji jer je djevojka bila posebno ranjiva zato što je teže bolesna, a to je osumnjičeni muškarac prema tužiteljima dobro znao. Kako smo neslužbeno doznali, osumnjičeni je muškarac prijatelj obitelji nesretne 24-godišnjakinje, ponajviše njezina oca.

– Svi su se oni dobro poznavali. Riječ je o prijatelju njezina oca. U petak je došao k njima u Koprivnicu, družili su se, vjerojatno ostali sami, a što se dogodilo dalje, to samo oni dvoje znaju. Znam samo da ga je djevojka prijavila zbog silovanja, uhićen je u subotu i da je od tada iza rešetaka. Poznajući ih sve, primio sam to s nevjericom i jako ću biti oprezan u donošenju zaključaka – rekao nam je tada čovjek dobro upoznat s obiteljskim odnosima djevojke koja je prijavila silovanje, ali i koji očito dosta dobro poznaje osumnjičenog muškarca.

foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI