SIN IZ PAKLA Davor pretukao svoju staru majku, bacio je na pod i cipelario. Sud ga izbacio iz kuće

Tužitelji za Davora traže bezuvjetni zatvor, među ostalim zato što je otprije pravomoćno osuđivan zbog prijetnje


Autor: podravski.hr — 28.06.2018. / 16:24 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna je žena jučer doživjela priličan šok

Davoru (50) iz okolice Đurđevca prijeti godinu dana zatvora zbog okrutnog napada na svoju majku (76). Teško je zapravo opisati što je nesretnica 9. siječnja proživljavala u prostorijama obiteljske kuće kod Đurđevca u kojoj su zajedno živjeli do bezdušnog napada.
Prema optužnici koju su krajem veljače podignuli koprivnički tužitelji, a Općinski sud u Koprivnici je potvrdio, Davor je oko 18 sati, u dnevnom boravku obiteljske kuće, pod utjecajem alkohola od 1,79 promila najprije majku rukom snažno udario u lijevo rame.
Slabašna je žena pala na pod, a nasilni ju je sin nastavio tući. Dva puta ju je nogom udario u natkoljenicu i potkoljenicu lijeve noge i rukom po tjemenu. Napadnuta je žena morala zatražiti liječničku pomoć, a osim psihičke boli, službeno su joj utvrđene površinske ozljede glave te nagnječenje i natučenje bedra, ramena, nadlaktice i gležnja. Tužitelji za Davora traže bezuvjetni zatvor, među ostalim zato što je i otprije pravomoćno osuđivan zbog prijetnje.
Nakon podizanja optužnice, vijeće Općinskog suda prihvatilo je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i Davoru izreklo mjere zabrane približavanja majci, koja ima kuću i u Zagrebu. Zbog toga je sudskim putem Davor udaljen s obje adrese. Provođenje mjera nadzirat će policajci iz Đurđevca i zagrebačke Četvrte policijske postaje.
Tijekom istrage nad optuženim Davorom provedeno je psihijatrijsko vještačenje prema kojem je utvrđeno kako postoji opasnost da će ponovno počiniti kazneno djelo s obzirom na ovisnost o alkoholu. Na ročištu održanom prošlog mjeseca majka je rekla da živi u Zagrebu, a da se kod Đurđevca, gdje se sve i dogodilo, nalazi samo roditeljska kuća koja je sada prazna.
– Sa sinom ne kontaktiram otkad se sve to dogodilo, a nije me kontaktirao ni telefonom. Ipak sam mu mama, znala sam mu poslati poruku da vodi brigu o sebi i pamet u glavu – ispričala je na sudu napaćena majka.
Sutkinja koprivničkog Općinskog suda Dijana Jagar Grloci produljila je Davoru izrečene mjere koje, kako je istaknula, ukoliko ih se ne bude pridržavao, mogu biti zamijenjene istražnim zatvorom. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA