Sin majku čupao iz auta, otac oslobođen zbog greške: “Rekao sam mu da nije normalan!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (52) iz okolice Križevaca presudom Općinskog suda u Bjelovaru oslobođen je zbog psihičkog nasilja nad sinom za koji je bio optužen, no ne zato što to nije učinio, već zato što su policajci ‘zeznuli’ tijekom prekršajne obrade.

Kako je zaključio sudac Općinskog suda u Bjelovaru Ratko Labin, iskazi svjedoka, koji su članovi obitelji okrivljenog muškarca, nisu bili zakonito prikupljeni. Članovi obitelji, kako je zaključio sud, nisu bili propisno upozoreni da prema zakonu ne moraju davati iskaz protiv člana obitelji. Kako su oni tako nepropisno upućeni svejedno dali iskaz, zaključio je sudac, njihova svjedočenja nisu pred sudom uvažena kao zakoniti dokazi na kojima bi se mogla temeljiti presuda. Njihovi su iskazi tako izdvojeni iz sudskog spisa protiv 52-godišnjaka, a kako sudac bez dokaza nije mogao osuditi oca, on je oslobođen optužbe.

Prema optužnom prijedlogu križevačke policije, 52-godišnjak je 16. travnja 2019. godine oko 11 sati u dvorištu obiteljske kuće u jednom mjestu nedaleko od Križevaca sinu psovao majku, psa, Boga i Isusa, a tim je riječima sina uznemirio i povrijedio mu dostojanstvo.

Okrivljeni muškarac opisao je što se dogodilo. Rekao je kako sa suprugom živi odvojeno, a sa sinom također nije u dobrim odnosima. Tog je dana trebao sa suprugom otići u Koprivnicu po namještaj, no pojavio se sin i rekao majci da ne ide s ocem nikamo. Čak ju je, istaknuo je okrivljeni otac, primio za ruke i izvlačio iz automobila.

– Rekao sam mu da nije normalan, da zašto to radi. Sin mi nije odgovorio već je nazvao baku koja mu je vjerojatno rekla da nazove policiju. U njegovu društvu bio je i bratić koji ga je pokušao smiriti i odmaknuti ga od mene. Nezadovoljan time kako se ponaša, rekao sam mu da ću biti prisiljen tražiti da se iseli iz kuće. Ni u jednom trenutku sinu nisam uputio pogrdne i uvredljive riječi – rekao je na sudu okrivljeni otac.

Njegov iskaz potvrdila je njegova supruga koja je dodala kako sin i otac su u vrlo ‘zategnutim’ odnosima i naglasila da ju je sin, kada je vidio da s ocem ide nekamo, nju na silu pokušao izvući iz automobila. Sadržaj svjedočenja oštećenog sina i njegovog bratića nije poznat zato što je prikupljen nezakonito i kao takav izbačen iz sudskog spisa. Kako optužba policije više nije imala nikakvo uporište, sudac je 52-godišnjaka oslobodio. Sudac je zaključio kako je sin zapravo iskazivao neprimjereno ponašanje, a ne otac kojeg je jedina svjedokinja, njegova supruga, oprala od svake odgovornosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI