SINDIKAT OGORČEN INCIDENTOM: Ervačić je svojim primitivizom pokazao prave namjere prema đurđevačkoj Naturi Agro

"Vikao nam je da smo budale, kreteni, smeće i primitivci, a najžalosnije je da je izvrijeđao i zaštitara koji pazi da se pogoni ne devastiraju", ogorčen je Dražen Juren


Autor: podravski.hr — 07.02.2013. / 11:14 Aktualno

ĐURĐEVAC, ZAGREB – Sindikat PPDIV-a oštro je jučer osudio incident koji je u Naturi Agro u stečaju izazvao potencijalni kupac đurđevačke tvrtke Mirko Ervačić, inače vlasnik moćne Osatina grupe iz Semeljevaca kod Đakova.
Ervačić je, naime, prošli tjedan prilikom najavljenog dolaska u Naturu Agro pošteno izvrijeđao radnike i zaštitara na porti, kojem je odbio dati osobnu iskaznicu.
– Vikao nam je da smo budale, kreteni, smeće i primitivci. U 25 godina radnog staža u Naturi nikad nisam doživio ovakva poniženja, a najžalosnije je da je izvrijeđao i zaštitara koji pazi da se pogoni ne devastiraju – ogorčen je bivši Naturin sindikalist Dražen Juren.
U Sindikatu PPDIV-a navode kako je Ervačić time pokazao svoje pravo lice, i kao čovjek i kao poslodavac, a odbivši zaštitaru pokazati osobnu iskaznicu i dodatno ga vrijeđajući pokazao je stvarne namjere s Naturom Agro te koliko mu je stalo do radnika.
– Pozivamo sve mjerodavne institucije da reagiraju i zaštite interese tvrtke u poslovnim poteškoćama, ali i radničko i ljudsko dostojanstvo svih onih koji su se toga dana našli na putu, možda budućeg vlasnika i poslodavca – upozorava Šimo Orešković, čelnik PPDIV-a.
Kontaktirali smo prošli tjedan i Mirka Ervačića koji je nakon našeg upita o ispadu naprasno prekinuo telefonsku vezu te se više nije javljao.
Izvještava: DINKO BOROZAN