Sindikati odbili premijerovu ponudu o povećanju plaće 6 posto – štrajk u školama se nastavlja

Podravski list profile

Sindikati obrazovanja nisu zadovoljni premijerovom ponudom o rastu osnovice plaća javnih i državnih službenika za 6,12 posto iduće godine, pa će se štrajk u školama nastaviti, poručio je u srijedu Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Nijedna premijerova rečenica danas ne rješava probleme zbog kojih su prosvjetari peti dan u štrajku, rekao je Mihalinec na konferenciji za novinare nakon što je Andrej Plenković najavio je da će Vlada ponuditi povećanje plaća u idućoj godini za 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima,

Prosvjetni sindikati, podsjeća Mihalinec, traže povećanje koeficijenata složenosti poslova učiteljima i nastavnicima za prosječno 6,11 posto, što se rješava povećanjem osnovice.

Premijer je rekao da je Vlada spremna riješiti i pitanje koeficijenata, no tek nakon detaljne stručne analize koja će precizno utvrditi realnu složenost svih poslova.

Mihalinec također upozorava kako se prvi put dogodilo da neki premijer u Saboru nudi sindikatima povećanje osnovice, u potpunosti ignorirajući da se istovremeno vode pregovori sa sindikatima o tom pitanju.

Povećanjem osnovice za sve jednako ne rješava se zaostajanje koeficijenata u školstvu i još se više povećava razlika između zaposlenih u obrazovanju i drugih javnih službi, ističe Mihalinec, a to je prosvjetnim sindikatima neprihvatljivo.

(Hina) xvl ymd

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti