ALKOHOLNA KOMA Siniša osuđen jer je namlatio očuha Ivicu. No, glavna je vijest da je napuhao 5,01 promila

Otkud taj nož? Pa, bio je tu jer je njime Siniša sijekao svoje tenisice koje je imao na nogama kad je izvršio provalu o kojoj nam je pričao - svjedočila je majka Kata


Autor: podravski.hr — 22.10.2018. / 12:34 Crna kronika

Ilustracija / Mladić je priveden na Prekršajni sud

Pijani Siniša (33) proglašen je krivim jer je pred majkom Katom (56) u 4 sata ujutro u obiteljskoj kući fizički napao očuha Ivicu (59) izudaravši ga šakama po glavi. Prema presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, mora platiti 2100 kuna kazne.
Vijest o još jednom nasilju u obitelji po ničemu ne bi odskakala od sličnih kojima se prekršajni sudovi bave doslovce svakodnevno. Da nije jednog neobičnog detalja. Siniša je, naime, nakon što ga je policija privela u postaju napuhao nevjerojatnih 5,01 promila! Bio je, dakle, mrtav pijan i nije jasno kako je u takvom stanju mogao ikog fizički napadati.
Ako ne znate, da vas podsjetimo. Suvremena medicina kaže kako alkoholna koma nastupa pri više od četiri promila, što odgovara ekvivalentu relativno brzo ispijene najmanje jedne litre žestice. Alkoholna koma, tumače liječnici, obično vodi u smrt u roku od nekoliko sati. To vrijedi za prosječnu osobu, a smrt obično nastupa zbog prestanka disanja, naglog pada krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja.
No, rekorderi u promilima alkohola u krvi uglavnom su osobe u iznimnoj ‘formi’ koje ustrajno ‘treniraju’ duže vrijeme pa podižu prag tolerancije organizma na alkohol. S druge strane, na utjecaj alkohola u čovjekovu organizmu utječe i mnogo drugih stvari poput vrste prehrane, dobi, opsega masnog tkiva, a i nekih genetskih predispozicija koje jamče višu toleranciju na maligane.
Kako je došlo do obiteljskog nasilja u 4 ujutro u kući na području Koprivnice? Za nasilje policija je prijavila očuha Ivicu i posinka Sinišu: očuh se teretio da je posinka psovao i zamahivao prema njemu kuhinjskim nožem, a posinak da ga je potom namlatio šakama.
Ivica je na sudu sve porekao, osim da su u to gluho doba noći doista pili i raspravljali o Sinišinoj namjeri da si kupi auto. Siniša se nije ni pojavio na ročištu jer je, kako je svjedočila njegova majka Kata, u međuvremenu završio “negdje u zatvoru zbog provale u susjedovu kuću”.
– S Ivicom živim u izvnabračnoj zajednici negdje sedam godina, a moj sin Siniša povremeno živi s nama. Tu noć svo troje smo pili u kuhinji i razgovarali o svakodnevnim problemima te o tome kako Siniša ima namjeru kupiti auto. Oko 4 ujutro Siniša je bio kratko izašao iz kuće, a kad se vratio krenuo je prema očuhu i opalio mu dva šamara, a potom ga počeo šakama udarati po licu. Ja sam odmah pozvala policiju. Suprug niti u jednom trenutku nije sa stola uzimao kuhinjski nož i njime mahao prema Siniši. Otkud taj nož? Pa, bio je tu jer je njime Siniša sijekao svoje tenisice koje je imao na nogama kad je izvršio provalu o kojoj nam je pričao. Da, i to je bio dodatni razlog da zovem policiju. Od susjeda imam saznanja da se sin sada nalazi u zatvoru, ali ne znam kojem – svjedočila je gospođa Kata. (rm)

Ilustracija / Policija je pijanog mladića u pritvor morala privesti u lisicama

FOTO: ILUSTRACIJA