Sinoć čak tri prometne nesreće u Pitomači, policija objavila detalje

U manje od dva sata došlo je do čak tri prometne nesreće i to u istoj ulici. One braće Radića, prenosi icv.

Kako javlja policija Virovitičko-podravske županije, zabilježene nesreće dogodile su se između 19,55 i 21,35, a svi vozači bili su pod utjecajem alkohola.

Prva prometna nesreća dogodila se u zavoju kod kućnog broja 157 počinio ju je 29-godišnjak. Utvrđeno mu je 1,74 promila alkohola u organizmu. Uzrok je neprilagođena brzina, a kod nje je zabilježena samo materijalna šteta.

Nakon toga su se dogodile dvije prometne nesreće u samo 5 minuta vremenskog razmaka, oko 21,30 sati, i na udaljenosti manjoj od jednog kilometra. Jednu od njih uzrokovao je mladi vozač osobnog automobila kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 1,12 promila alkohola, a uzrok je i ovdje neprilagođena brzina. U njoj su vozač i putnik iste starosne dobi prošli s lakšim ozljedama.

Ona se dogodila u zavoju kod kućnog broja 243, a vozač je uslijed neprilagođene brzine zahvatio betonski rubnik, prešao preko njega, a prilikom ponovnog prelaska preko betonskog rubnika vozilo mu se okrenulo i desnim dijelom vozila udario u betonsku ogradu. Zatim se nastavio kretati da bi udario u betonsko – metalnu ogradu, pri čemu je došlo do odvajanja dijelova ograde koji su odbačeni do ulaznih vrata i dijela kuće, betonske ograde susjednog dvorišta i vozila parkiranog u dvorištu, pojašnjavaju iz policije.

Vozilo kojim je upravljao mladi vozač nastavilo je daljnje nekontrolirano kretanje i ponovno udarilo u betonsku ogradu susjednog dvorišta, te je od siline udarca vozilo odbačeno na kolnik i konačno se zaustavilo djelomično na putnoj bankini, a djelomično u putnom jarku.

Posljednja u nizu prometnih nesreća bila je s materijalnom štetom i dogodila se na križanju Ulice braće Radića i Ivana Mažuranića. U njoj je 45-godišnji vozač nepropisno skretao i udario u hidrant. Utvrđeno mu je 1,53 promila alkohola u organizmu.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI