SINULA IM IDEJA Kad već ribe ne dolaze same, podravski ribiči iskoristili modernu tehnologiju

Danas nas malo ometa i vjetar, ali ne damo se. I dalje ćemo istraživati sve tajne dna ovog jezera – kazali su Toni i Matija


Autor: podravski.hr — 09.03.2019. / 10:06 Aktualno

Nikola Wolf / Matija i Toni u čamcu na Jegenišu

Koprivnički ribiči Toni Hanžek i Matija Varga bili su zaista neobičan prizor u četvrtak poslijepodne na sablasno praznom jezeru Jegeniš, premda je bio lijep sunčan dan.

S udicama u rukama krstarili su jezerom, a kad su se malo približili obali, vidjeli smo da su zaokupljeni još nečim osim pecanjem.

– Imamo sonar kojim se vidi dno jezera. Evo, tu gdje smo sad, na pet metara od obale, dubina jezera je 8,3 metara, a dalje je i mnogo dublje. Vidimo i ribe na tri do četiri metra, ali ne vidimo kakve su jer se ne dižu gore – objasnili su nam ribiči i otkrili da su oni zapravo došli pecati somove, no ništa nije grizlo.

Dvojica iskusnih ribolovaca isprobavaju nove tehnike

Rano je, vele. Dodaju da se ‘tajnama zanata’, pecanju uz pomoć sonara, uče kod kuće u večernjim satima uz videouratke s Youtubea, a danju naučeno pokušavaju provesti u praksi.

– Danas nas malo ometa i vjetar, ali ne damo se. I dalje ćemo istraživati sve tajne dna ovog jezera – kazali su i otisnuli se prema sredini Jegeniša. (mi)