Siroti Sejo kažnjen jer je preglasno svirao na rođendanu, gazda koji ga je angažirao – oslobođen

Da mi je netko došao i rekao da smo preglasni, ja bih odmah prestao. Bio sam u šatoru, nisam pojma imao šta se vani događa - branio se Sejo


Autor: podravski.hr — 13.03.2019. / 11:43 Crna kronika

Ilustracija/Policija traga za počiniteljima

Siroti Sejo (30), nezaposleni otac dvoje male djece koji prima socijalnu pomoć od 1600 kuna mjesečno, kažnjen je jer je preglasno svirao na dječjem rođendanu pod šatorom u dvorištu čovjeka koji ga je angažirao da ih zabavlja. Za remećenje javnog reda i mira bio je prijavljen i djetetov otac koji je organizirao proslavu, ali sud ga je oslobodio zaključivši kako nije glasno svirao i pjevao on, već Sejo.

Samouki glazbenik morat će platiti 380 kuna kazne, odnosno 100 njemačkih maraka prema srednjem tečaju HNB-a iz 2001. godine, odlučio je Prekršajni sud u Bjelovaru. Kao olakotne okolnosti uzeti su mu siromaštvo i dvoje malene dječice, ali kaznu svejedno mora platiti.

Proslava rođendana bila je preklani u kolovozu u okolici Bjelovara, a preglasnu glazbu policiji je prijavio Zlatko koji živi oko kilometar dalje.

– Zvao sam iza 23 sata policiju jer je glazba bila nepodnošljiva. Možete misliti kako je bilo glasno kad je dopiralo do nas koji smo gotovo kilometar dalje. Bio je radni dan, ljetna večer, prozori na kući otvoreni, spavati se od buke nije moglo – požalio se Zlatko.

Sejo se pak vadio kako mu je gazda rekao da ima odobrenje policije da svira te večeri.

– Da mi je netko došao i rekao da smo preglasni, ja bih odmah prestao. Bio sam u šatoru, nisam pojma imao šta se vani događa – branio se Sejo.

Gazda Zlatko bio je prvookrivljeni u tom prekršajnom postupku, ali on je na koncu oslobođen odgovornosti. Nije se pojavio na ročištu, niti je sudu dostavio svoju obranu. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA