SJAJAN USPJEH Naša Sanja sudit će finale Lige prvaka: Nogometaši me poštuju, nema više dobacivanja

Veliku podršku ima od svoje obitelji, supruga i sina koji su ponosni na njene uspjehe


Autor: podravski.hr — 09.05.2018. / 9:21 Sport

Sanja Rođak Karšić, hrvatska nogometna sutkinja

Sanja Rođak Karšić (35), nogometna sutkinja iz Podravskih Sesveta, mjesta kod Đurđevca, bit će dio sudačke trojke koja će dijeliti pravdu u finalu ženske Lige prvaka 24. svibnja u ukrajinskom Kijevu. To je još jedno veliko priznanje za našu Sanju koja će kao druga pomoćna sutkinja zajedno s Čehinjom Adamkovom i Britankom Massey suditi ogled francuskog Lyona i njemačkog Wolfsburga. Informaciju o tome prvi je objavio portal Hrvatske nogometne televizije.
– Bila sam iznenađena kad sam primila poziv iz UEFA-e i presretna sam što su me odabrali da sudim finale. Teško je reći je li ovo najveći događaj u mojoj sudačkoj karijeri jer sam sudila finale Europskog prvenstva i Svjetsko prvenstvo do 21 godine te susret na Olimpijskim igrama – kaže Sanja Rođak Karšić.
Pripreme za kijevskog žensko finale za Sanju su već počele. Treme, kaže ona, nema jer je već naviknuta suditi velike utakmice.
Naša Sanja ispisala je povijest u muškoj ligi kao prva sutkinja koja je dijelila pravdu najboljim hrvatskim momčadima. U ovoj polusezoni “mahala” je na četiri ogleda Prve HNL među kojima je bio i derbi Hajduka i Osijeka. Nogometaši, ističe Sanja, uvijek se korektno ponašaju, pa na tim utakmicama nije bilo neugodnih situacija i podcjenjivanja jer je žena.
– Dobacivanja na račun žena znalo je biti samo na početku moje sudačke karijere na županijskim terenima. Odavno toga više nema ni na utakmicama županijskih liga i to me posebno veseli – naglašava.
Sudačka karijera Sanji ne dopušta stalni posao pa joj je, uz suđenje, glavno zanimanje fitnes trenerice. Veliku podršku ima od svoje obitelji, supruga i sina koji su ponosni na sve njene uspjehe.
– Obitelj mi je na prvom mjestu i bez njihove podrške ne bi bilo ni sudačke karijere – zaključila je Sanja Rođak Karšić. (db)

FOTO: ĐURO GRČIĆ