VELIKI USPJEH Podravskim vinima odličja na najprestižnijem vinskom ‘summitu’ na svijetu

Ovaj izniman rezultat dokaz je da se i Podravina polako etablira na vinskoj karti Hrvatske i svijeta - kažu u Vinariji Kostanjevec


Autor: podravski.hr — 24.05.2018. / 11:33 Stil

Vinogradi Vinarije Kostanjevec u Rasinji

Vinarija Kostanjevec još jednom je osvojila iznimno vrijedna priznanja na najprestižnijem vinskom ocjenjivanju na svijetu, londonskom Decanter World Wine Awardsu. Graševina iz lanjske berbe nadmašila je lanjski uspjeh osvojivši srebrnu medalju s ukupno 91 bodom, a sauvignon iz redovne berbe 2017. također srebro i 90 bodova.
– Ovaj izniman rezultat dokaz je da se i Podravina polako etablira na vinskoj karti Hrvatske i svijeta, pogotovo kad se zna da su medalje osvojene u kategoriji suhih vina, gdje je prisutna daleko najjača konkurencija – naveli su u Vinariji Kostanjevec iz Rasinje kod Koprivnice.
Vinogradi obitelji Kostanjevec protežu se na 12,5 hektara, a za gradnju prve faze vinarije koristili su europska sredstva iz pretpristupnog programa IPARD. Vinograde planiraju proširiti na 70-ak tisuća trsova, a novi su podrumi opremljeni za proizvodnju više od 100.000 litara vina.
Vinarija Kostanjevec najveći je i najpozantiji proizvođač vina u regiji. (rm)

Nagrađena vina na londonskoj izložbi

Podrumi Vinarije Kostanjevec

Novi prostori Vinarije Kostanjevec

Goran Kostanjevec, vlasnik vinarije

FOTO: NIKOLA WOLF