Sjajna sportska obitelj Matovina: “Mama uvijek vidi što moramo popraviti!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mlade nade koprivničkog Badmintonskog kluba Anja, Nika i Lovro Matovina sjajni su igrači badmintona te postižu odlične uspjehe. Iako ova godina nije najbolja za sportaše, obitelj Matovina nema razloga za tugu.
Sedamnaestogodišnja Anja badminton trenira od petog razreda osnovne škole na nagovor mlađe sestre Nike i mame. Obje sestre prije su trenirale rukomet, ali ljubav prema badmintonu je pobijedila.

Nika Matovina

– Badminton je trebao biti samo proba, ali kada sam došla na prvi trening, bila sam oduševljena i nisam više htjela ići na rukomet – govori Anja.
Obje sestre učenice su Gimnazije Fran Galović te im nije teško uskladiti vrijeme za učenje i treniranje.

– Nije toliko teško uskladiti školske obveze sa sportom, sve je stvar u organizaciji – priča nam Nika. Mlađi brat Lovro učenik je četvrtog razreda Osnovne škole Đuro Ester te se badmintonom počeo baviti uz sestre i mamu. Lovro je istaknuo kako voli ići na badminton te trenirati.

– Najdraži su mi treninzi reketom jer ne volim baš kondiciju. Sada dosta trčimo jer nemamo dvoranu – rekao je Lovro.

Lovro Matovina na pobjedničkom postolju

Svo troje pričaju kako im je mama najveći kritičar, ali i motivacija. Mama uvijek vidi što bi trebalo popraviti, ona je ta koja ih najbolje razumije i podržava.

Podsjetimo se, Anja je ove godine osvojila drugo mjesto u konkurenciji djevojaka do 19 godina i u paru s Nikom na HK-u u istoj konkurenciji U19 osvojila drugo mjesto. Sestra Nika je u U19-juniorke osvojila treće mjesto i u paru s Anjom osvojila drugo mjesto, dok je u U17-HK-mlađe osvojila zlato, dva srebra i broncu u singlu.

Ni brat Lovro nije ostao bez medalja te je osvojio četiri zlatne medalje. U paru s Lovrom Šušnjarom iz BK-a Bjelovar osvojio je zlatnu medalju, a u starijoj konkurenciji osvojio je također brojne medalje.

Svatko od njih ističe kako im je cilj dobiti medalju te biti među najboljima, što znači da se njihov trud isplatio. I za sam kraj svi su rekli kako se rekreativno u budućnosti vide u badmintonu te da Anja želi biti veterinarka, Nika želi završiti kineziološki fakultet, dok Lovro želi biti profesor matematike. (tg)

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI