‘Sjednica’ pod mjerama: Naša Koprivnica slavi rođendan, zaslužni primili priznanja!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U dvorani Doma mladih održana je improvizirana sjednica Gradskog vijeća, u nešto drukčijoj atmosferi nego inače za svečarsku prigodu poput današnje. Danas Koprivnica slavi svoj 664. rođendan, na koji je stigao i predsjednik države Zoran Milanović saborski zastupnici Darko Sobota te gradonačelnik Mišel Jakšić, župan Darko Koren…

Počasni građanin postao je prof. dr. Dragutin Feletar

Bilo bi tu brojnih uzvanika, gradonačelnika, izaslanika Vlade, udruga i građana, no epidemiolozi su propisali stroge uvjete – najviše 50 uzvanika. Većina ih tako je bila onih koji su i najzaslužniji i zbog kojih je ovaj događaj ipak organiziran – dvadesetak nagrađenih pojedinaca i predstavnika udruga te počasni građanin Koprivnice prof. dr. Dragutin Feletar.

Stigao je i predsjednik Zoran Milanović

-Ovo je godina kakvu nismo očekivali. Veliko hvala našim građanima na solidarnosti i srcu koje su pokazali kroz brigu za svoje bližnje. Hvala cijelom sustavu civilne zaštite, zdravstvenom sustavu, policiji, vatrogascima, Crvenom križu.. ali i gospodarstvenicima i radnicima koji su skrbili o ovom gradu i omogućili nam da idemo dalje – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako unatoč krizi Koprivnica ima rekordni porast novostvorenih radnih mjesta u zadnjih 15 godina, stabilan proračun, nezaduženost i spremnost za nove investicije.

Predsjednik Vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Mišel Jakšić i župan Darko Koren

Uspjeli su kaže ove godine izgraditi novi vrtić, obnoviti školu A. N. Gostovinski, reciklažno dvorište, zgradu Aposa, obnoviti desetak kilometara prometnica te početi gradnju sportske dvorane škole Đ. Ester te, krenuti s kapitalnim projektom gradnje škole na Podolicama.

Predsjednik Zoran Milanović kazao je kako se uvijek kad dođe u Koprivnicu osjeća ugodno i da se nada da će drugi put kad dođe i pruga biti gotova pa će se i s metropolom uspjeti povezati na manje od “50 minuta” koliko je, dodao je, nekad trebalo u bivšoj državi.

Građanima je rođendan čestitao i župan Darko Koren:

-Koprivnica je lokomotiva županije, i što je jača jača je i županija. Iskreno od srca pozdravljam strojovođu, gradonačelnika i suradnike, te prijatelja, predsjednika Gradskog vijeća i članove. Drago nam je pozdraviti i predsjednika Zorana Milanovića. Njegov dolazak dovoljno govori koliko je Koprivnica važna i van naših granica. Ono što je bitno jest da se moramo slagati u onim stvarima koje čine doprinos razvoju i napore za boljitak prostora i ljudi. Istina, razlikujemo se na svim razinama, ali to ne smije biti prepreka nego motiv da se i u nadmetanju više učini za naš kraj – rekao je.

FOTO Karlo Eisenbeisser

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI