Skandal u bolnici: Zanijekali prvorođenu bebu u 2020. jer je majka Romkinja!?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pravi skandal izbio je ovih dana na području Međimurja nakon što je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio kako prva beba rođena u čakovečkoj bolnici nije ona koju je posjetio župan Posavec nego druga, od majke koja pripada romskoj manjini.

“Razgovarao sam s medicinskim sestrama koje su bile dežurne i one su mi rekle da jest (to bilo upravo tako), ali da mi ne mogu dati ništa podrobnije od onoga što sam već naveo u izvještaju. Očekujem javnu ispriku župana, imajući u vidu da župan sve vrijeme šuti”, rekao je Kajtazi za N1 i dodao kako mu se župan potom ispričao.

Kajtazi je posjetio, kako navodi, pravu prvorođenu bebu i njenu majku

Kajtazijev post na društvenoj mreži facebook objavljujemo u cijelosti…

“Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.

Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva.”, napisao je.

FOTO Veljko Kajtazi, Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI