Škola će dobiti praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku

Radovi na izgradnji Centra kompetentnosti u sklopu Strukovne škole Đurđevac u završnoj su fazi. U tijeku je unutarnje uređenje, a raspisan je i natječaj za opremanje Centra. Radovi su vrijedni 8,6 milijuna kuna i obuhvaćaju nadogradnju školske zgrade za novih 800 četvornih metara. Nove učionice, praktikumi i kabineti su nadograđeni i u prizemlju i na katu, a na dijelu krovišta bit će postavljena i solarna elektrana.

– Ono što nam se činilo nevjerojatno prije nekoliko godina sada se ostvaruje i to je dokaz da ako imamo zajedničke ciljeve, mnogo toga možemo napraviti. Svi radovi će završiti do sredine veljače iduće godine pa bi već u ovoj školskoj godini mogli koristiti učionice – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Zahvaljujući Centru, dodaje on, škola će dobiti moderne praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku te CNC stroj. Cilj je modernizirati srednje strukovno obrazovanje i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati zapošljivost učenika. U Centru će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

– S početkom rada Centra riješit ćemo problem nepostojanja adekvatno opremljene ustanove u regiji za stručno osposobljavanje i prekvalifikaciju zaposlenih u gospodarstvu, usavršavanja naših djelatnika i održavanja redovnog srednjoškolskog obrazovanja kako bi učenici bili kompetentniji na tržištu rada – zaključio je Darko Špoljar.

foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI