Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Škola će dobiti praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku

Radovi na izgradnji Centra kompetentnosti u sklopu Strukovne škole Đurđevac u završnoj su fazi. U tijeku je unutarnje uređenje, a raspisan je i natječaj za opremanje Centra. Radovi su vrijedni 8,6 milijuna kuna i obuhvaćaju nadogradnju školske zgrade za novih 800 četvornih metara. Nove učionice, praktikumi i kabineti su nadograđeni i u prizemlju i na katu, a na dijelu krovišta bit će postavljena i solarna elektrana.

– Ono što nam se činilo nevjerojatno prije nekoliko godina sada se ostvaruje i to je dokaz da ako imamo zajedničke ciljeve, mnogo toga možemo napraviti. Svi radovi će završiti do sredine veljače iduće godine pa bi već u ovoj školskoj godini mogli koristiti učionice – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Zahvaljujući Centru, dodaje on, škola će dobiti moderne praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku te CNC stroj. Cilj je modernizirati srednje strukovno obrazovanje i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati zapošljivost učenika. U Centru će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

– S početkom rada Centra riješit ćemo problem nepostojanja adekvatno opremljene ustanove u regiji za stručno osposobljavanje i prekvalifikaciju zaposlenih u gospodarstvu, usavršavanja naših djelatnika i održavanja redovnog srednjoškolskog obrazovanja kako bi učenici bili kompetentniji na tržištu rada – zaključio je Darko Špoljar.

foto: Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI