Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Škola će dobiti praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku

Radovi na izgradnji Centra kompetentnosti u sklopu Strukovne škole Đurđevac u završnoj su fazi. U tijeku je unutarnje uređenje, a raspisan je i natječaj za opremanje Centra. Radovi su vrijedni 8,6 milijuna kuna i obuhvaćaju nadogradnju školske zgrade za novih 800 četvornih metara. Nove učionice, praktikumi i kabineti su nadograđeni i u prizemlju i na katu, a na dijelu krovišta bit će postavljena i solarna elektrana.

– Ono što nam se činilo nevjerojatno prije nekoliko godina sada se ostvaruje i to je dokaz da ako imamo zajedničke ciljeve, mnogo toga možemo napraviti. Svi radovi će završiti do sredine veljače iduće godine pa bi već u ovoj školskoj godini mogli koristiti učionice – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Zahvaljujući Centru, dodaje on, škola će dobiti moderne praktikume za robotiku, pneumatiku, hidrauliku i automatiku te CNC stroj. Cilj je modernizirati srednje strukovno obrazovanje i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati zapošljivost učenika. U Centru će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.

– S početkom rada Centra riješit ćemo problem nepostojanja adekvatno opremljene ustanove u regiji za stručno osposobljavanje i prekvalifikaciju zaposlenih u gospodarstvu, usavršavanja naših djelatnika i održavanja redovnog srednjoškolskog obrazovanja kako bi učenici bili kompetentniji na tržištu rada – zaključio je Darko Špoljar.

foto: Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI