Škola kreće u ponedjeljak, dr. Vadla kaže da se mnogi ne drže mjera!

Nacionalni stožer dopustio je i dalje održavanje nastave po modelu A, dakle uživo. Škola će se po uputama odvijati i u našim gradovima i županiji.

-Ovisno o daljnjem razvoju epidemiološke situacije te preporukama Vlade RH, nadležnih ministarstava i Stožera CZ RH i ovisno o pojedinačnim epidemiološkim situacijama u školama, model izvođenja nastave se može promijeniti, a o tome će škole i javnost biti pravovremeno obaviještena. Školama su također upućene i preporuke o odgađanju svih mobilnosti i studijskih putovanja, s ciljem ograničavanja širenja zaraze koronavirusom – naveli su u Stožeru.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo županije potvrdila je da širenje koronavirusa jača, što je posljedica ne pridržavanja mjera i većeg društvenog kontakta.

-Nažalost, svjedočimo da se naši brojni sugrađani ne pridržavaju onih osnovnih epidemioloških mjera – distance, dezinfekcije, prozračivanja prostora i nošenja maski. Sve to utječe na ovaj povećan broj oboljelih, a rezultirat će i većim brojem hospitalizacija. Pozivam sve da se strogo pridržavaju mjera, da se cijepe i na taj način pomognu zdravstvenom sustavu te da odgovornim ponašanjem zaštite svoje, ali i zdravlje drugih – istaknula je ravnateljica Vadla.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI