Školarci istraživali Đurđevačke pijeske

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska knjižnica Đurđevac organizirala je za osnovnoškole radionicu na temu istraživanja posebog geografsko – botaničkog rezervata Đurđevački pijesci pod vodstvom Martine Lovrak Ivanov. Tijekom radionice djeca su naučila ispitivati temperaturu zraka i tla na dva, deset i 15 centimetara dubine te su se upoznali s instrumentima za mjerenje. Promatrali su i biljke i to pješčarske vrste poput vljasulje bradice, pješčarskog petoprsta, majčine dušice i pješčarskog petoprsta. .

-Uz pomoć povećala i mikroskopa upoznali su zanimljivog kukca pod nazivom mravlji lav koji se zatrpava u pijesak i ostavlja ljevkasta udubljenja. Zahvaljujemo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac koja nam je pomogla u organizaciji radionice – kaže Katarina Pavlović, voditeljica dječjeg odjela Gradske knjižnice Đurđevac.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI