Školarci iz Podravskih Sesveta pekli kruh

Učenici trećeg razreda Područne škole Podravske Sesvete pekli su svoj prvi zajednički kruh. Donijeli su sve potrebne sastojke i pregače te su uspješno pripremili bijeli kruh i pletenice sa sjemenkama, a kako u školi nema pećenice u pomoć im je uskočila Martina Zvonar.

-Najprije smo uživali u samom kruhu, a potom smo ga namazali domaćim pekmezom od šljiva koji su nam poslale naše vrijedne bake i mame – kaže učiteljica Maja Pandur Škudar.

Učenici su, dodaje učiteljica, sudjelovali i u virtualnoj humanitarnoj utrci Green run čiji je cilj bio istrčati 10.000 kilometara jer će organizator za svaki istrčani kilometar donirati po jednu kuna za pošumljavanje opožarenih područja Dalmacije. Zajedno s učiteljicom istrčali su 28,8 kilometara. -Osim što su činili dobro za svoje tijelo i duh učenici su pokazali i svoju ekološku i socijalnu svijest te brigu za prirodu i svoje zdravlje – kaže Maja Pandur Škudar.

Foto: Područna škola Podravske Sesvete

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI