Školarci u Knjižnici učili bugarski jezik

Gradska knjižnica Đurđevac u sklopu projekta jezične igre organizirala je za učenike trećih razreda Osnovne škole Đurđevac radionicu na bugarskom jeziku pod vodstvom Anete Penzar.

U uvodnom predavanju, voditeljica Aneta Penzar upoznala je djecu s osnovnim bugarskim geografskim obilježjima, dok je u jezičnom dijelu predstavila bugarsku azbuku i osnovne riječi. U kreativnom dijelu školarci su izrađivali martinice, djevojčicu i dječaka od crvene i bijele vune koje se vežu za ruke dragim osobama sa željom da ostanu zdrave. Martinice se vežu za ruke početkom ožujka i nose sve dok ne dođu prve rode i lastavice, a nakon toga se objese na voćke tako da i one budu zdrave i donesu puno uroda.

-Projekt jezičnih igara prepoznat je i podržan od Grada  i Ministarstva kulture, a cilj je senzibiliziranje najmlađih skupina za važnost uključenja u rad cjelokupne zajednice manjinskih skupina u Đurđevcu – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI