Školarci učili o dijabetesu i životu oboljelih

Klub Slatko srce organizirao je edukacije o dijabetesu u Osnovnoj školi Đurđevac u razredima koje polaze oboljela djeca. Miroslav Kanisek, voditelj Kluba, održao je predavanja za učenike 8.b, 6.b, 6.c i 3.c razreda u sklopu kojih je školarce upoznao s dijabetesom. Objasnio im je kako se živi s tom bolešću te što su hiperglikemija i hipoglikemija, stanja visoke i niske razine glukoze u krvi koja imaju štetan učinak na zdravlje osobe s dijabetesom.

– Djeca su saznala u kojim se slučajevima treba djelovati, odnosno uzeti hrana kako bi se podigla razina šećera u krvi ili inzulin, koji ga smanjuje. Naš Klub, koji je osnovalo županijsko Društva Crvenog križa, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, i dalje će organizirati ovakve edukacije – kaže Miroslav Kanisek.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI