Skromna Božica: Teško živim i uopće me nije sram tražiti tuđu pomoć

Božica Večenaj iz Peteranca već duže živi bez bilo kakvih primanja, a zbog bolesti koje su joj dijagnosticirane nije radno sposobna. Zahvaljujući pomoćI prijatelja nekako uspijeva platiti režije i nabaviti osnovne životne namirnice, ali svakim danom, ističe ona, njena životna situacija sve je teža.

Božica Večenaj

-Sve dok sam bila zdrava nadničarila sam i pomagala drugima. Sad više ne mogu raditi i da nemam prijatelja i susjeda, bila bih i kruha željna – kaže Božica Večenaj.

Zatražila je, dodaje ona, pomoć Crvenog križa, ali još uvijek nije uvrštena na popis korisnika koji redovito dobivaju pakete s prehrambenim namirnicama. Trenutno pokušava ishoditi svu potrebnu dokumentaciju kako bi joj se odobrila bilo kakva mirovina ili socijalna pomoć.

– Teško je opisati kako se zapravo preživljava bez ijedne kune primanja. Teško živim i nije me sram tražiti pomoć. Bolje da tražim pomoć nego da okolo kradem i od toga preživljavam. Svaka bi mi pomoć dobro došla, i to od hrane do građevinskog materijala – ističe Božica Večenaj.

Kuću u kojoj živi načeo je zub vremena pa joj je zbog toga dobro došla pomoć i u građevinskom materijalu. Najveći je problem krovište s kojeg je počeo padati crijep.

– Crijep je dosta star, a jedan dio sam prekrila samo najlonom. Za bilo kakve popravke nemam novca. Kad bi se barem našao netko tko bi mi donirao građevinski materijal i majstor koji bi obavio potrebne radove – kaže Božica Večenaj.       

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći Božici Večenaj mogu se javiti na njenu adresu, Ulica kralja Tomislava 51 u Peterancu ili na broj mobitela 099/6551-288.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI