SKUPŠTINA DIONIČARA Podravka ide u dokapitalizaciju, novac spremni dati i mirovinski fondovi

Tjednik Globus u današnjem broju piše kako je šef Podravke Zvonimir Mršić izgubio povjerenje mirovinaca i spekulira o njegovu skorašnjem odlasku iz koprivničke tvrtke


Autor: podravski.hr — 19.06.2013. / 16:38 Aktualno

KOPRIVNICA – Glavna skupština dioničara Podravke odlučivat će u četvrtak u 12 sati u Koprivnici o izmjenama statuta koji će omogućiti dokapitalizaciju izdavanjem novih dionica, ali samo do trećine vrijednosti kompanije. Nakon Skupštine, javnosti će se na konferenciji za medije obratiti čelni ljudi Uprave i Nadzornog odbora.
Za dokapitalizaciju Podravke, kako smo već pisali, zainteresiran je američki investicijski div JP Morgan, ali i domaći obvezni mirovinski fondovi koji očekuju da država do kraja godine promijeni zakon koji propisuje da u pojedinoj tvrtki mogu imati najviše 10 posto udjela. Šuška se kako bi taj udjel mogao biti između 15 i 20 posto, ali odluku o tome trebao bi donijeti Sabor na jesenskom zasjedanju.
Skupština će u čevrtak donijeti odluku i o smanjenju temeljnoga kapitala Podravke za trećinu zbog pokrića više od pola milijarde kuna financijskih dubioza koje su uglavnom nastale u aferi Spice.
Tjednik Globus pak u današnjem broju piše kako je šef Podravke Zvonimir Mršić izgubio povjerenje mirovinaca i spekulira o njegovu odlasku iz koprivničke tvrtke. Globus tvrdi kako bi se to moglo dogoditi nakon što prođe odluka o dokapitalizaciji.