Skupština Šinterica dobra srca: Promovirale udomljavanje i kastrirale 430 mačaka

Udruga Šinterice dobra srca održala je drugu redovnu sjednicu skupštine i drugu izbornu sjednicu skupštine. Na spomenutim je skupštinama prezentiran rad u 2020. te plan i program za 2021. godinu.

U 2020. godini Udruga je organizirala 11 akcija prikupljanja donacija, dva projekta radi promoviranja udomljavanja, 2 projekta besplatne kastracije te jedan projekt usmjeren na brigu slobodnoživućih mačaka.

Kroz projekte Udruga je osigurala kastraciju 430 mačaka, zbrinula 62 napuštene mačke, uredila dva hranilišta slobodnoživućih mačaka koje su cijepljene, očišćene od nametnika i kastrirane te jedno hranilište ptica. Utjecala na podizanje svijesti, edukaciju i informiranje javnosti o zaštiti životinja, o pravilnoj brizi za kućne ljubimce s naglaskom na veterinarsku skrb i kastraciju, o udomljavanju i pomaganju napuštenim životinjama te o volontiranju.

Udruga je nastavila s renovacijom objekta koji se nalazi u najmu Udruge. Trud volontera prepoznat je i nagrađen nagradama Zlatni volek, Zlatna volonterska knjižica te Zahvalnicom Koprivničko-križevačke županije.

– Sve ovo bilo bi neostvarivo bez pomoći građana, odgojno-obrazovnih institucija, samostalnih izvođača, drugih udruga i inicijativa, medija i privatnih obrta. Svima vama koji ste u 2020. podržali rad Udruge te doprinijeli ostvarenju naših ciljeva kažemo veliko hvala. Sada idemo u 2021. godinu, snažni i odlučni, rame uz rame sa svima vama – rekle su Šinterice dobra srca.

FOTO Privatna arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI