Skupština traje već 270 minuta, a ostalo još 20 točaka

Iza nas je tek 10 točaka dnevnog reda današnje Županijske skupštine, a rasprave se vode već više od četiri sata. Pred nama je još 20-ak točaka dnevnog reda i ovim tempom bi se sjednica mogla otegnuti i do petka.

Trenutno se vodi rasprava na 11. točci na kojoj se raspravlja o izvješću u poslovanju trgovačkog društva u suvlasništvu Županije RCGO-a Piškornica. Raspravu možete pratiti na linku na županijskim stranicama.

Dragutin Guzalić i u sljedećem će mandatu biti na mjestu ravnatelja Županijske uprave za ceste, potvrdila je to danas većina u Županijskoj skupštini nakon što se jedini javio na nedavno raspisani natječaj. Za njega je glasalo 33-oje vijećnika, dok je jedan bio suzdržan.

Rasprava se vodila i oko izvješća o zaposlenosti na području naše županije, koja je druga u zemlji po najnižoj stopi nezaposlenih. Vijećnici su slušali i informacije o radu Stožera civilne zaštite u prvoj polovici godine. Iz oporbe su kritizirali malu procijepljenost, no uglavnom su kao problem naveli Nacionalni stožer civilne zaštite zbog kojeg su, kako su naveli, ljudi izgubili povjerenje u struku pa i zbog toga imamo malu procijepljenost.

Svi su se vijećnici složili i kako je važno raditi na prevenciji i zaštiti od nasilja u obitelji, prije svega žena koje su najčešće žrtve. O svemu učinjenom u proteklom razdoblju prisutne je obavijestila predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova županije Verica Rupčić i podsjetila kako se radi o najaktivnijem Povjerenstvu u zemlji.

Skupštinari će još raspravljati o razvojnoj strategiji županije do 2020. godine, lovnom gospodarstvu, ruralnom razvoju, ali i o poljoprivrednim površinama. Također, na dnevnom redu je i plan gospodarenja otpadom, stipendiranje studenata te istupanje naše županije iz Hrvatske mreže zdravih gradova.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI