Slama nam srce: Vera živi u štali bez struje, moli Boga da noć što prije prođe…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U mjestu Donja Brckovčina nadomak Križevaca živi 70-godišnja Vera Pajor. Stanuje u kućici koja je nekad bila namijenjena životinjama i u kojoj nema ni struje ni vode.

Priču s Verom u ponedjeljak je donio Podravski list u svom tiskanom izdanju…

– Ispred ove kuće nekad je bila kuća koju je brat dao srušiti jer je bila njegova, a meni je ostalo od mame ovo iza. To je bila štala koju smo malo preuredili i sad tu boravim. Kuća ispred imala je priključak na struju, ja ga ovdje nemam i to je tako već skoro dvije godine – započela je priču Vera.

Kako nema struje, nema ni vode pa se odlazi kupati kod susjeda koji joj često uskoče u pomoć i daju tople vode, operu odjeću i pruže malo društva, a jedna od njih je Slavica Šivak koja nas je i upozorila na nehumane uvjete u kojima Vera živi.

– Hvala Bogu na tako dobrim susjedima koji mi pomognu oko svega i daju da se okupam i operem rublje. Dobijem 920 kuna socijalne pomoći i od toga trebam živjeti, platiti smeće i slično, tako da stvarno nemam za priključak na struju za koji su mi rekli da bi koštao oko devet tisuća kuna, iako ni sama ne znam točnu cifru – rekla je Vera.

Prije dva mjeseca Vera je od svojih 920 kuna morala odvojiti čak 400 za drva za ogrjev, a na kraju je i tu ispala prevarena. Naime, nije dobila količinu koju je naručila pa su opet susjedi priskočili u pomoć i donirali joj nešto drva, no nije sigurna da će joj to biti dovoljno.

– Naručila sam četiri kubika drva, a na kraju je došlo deset tački i to sam platila 400 kuna. Dali su mi nešto susjedi, ali vjerojatno će mi trebati još. Razmišljala sam i o domu, ali ga ne mogu platiti, a i neću ići tako dugo dok mogu sve raditi, a još uvijek mogu, samo bi mi trebao taj priključak da imam struju i vodu – objasnila je Vera.

Ovu 70-godišnjakinju život nikad nije mazio. Od supruga je rastavljena, a dijete koje je rodila umrlo je nakon poroda te je sada potpuno sama. Najteže joj padaju večeri bez svjetla.

– Navečer je najgore kad moram na zahod ili nešto napraviti. Imam tu neke križaljke i novine što mi daju susjedi pa si posvijetlim mobitelom koji povremeno napunim kod susjeda ili sa svijećom na baterije jer ove obične brzo izgore, a i opasno je da se nešto ne zapali – rekla je Vera.

Kako se njezin mobitel ponekad isprazni, a nema ga uvijek mogućnosti napuniti, ako možete i želite pomoći, broj na koji se možete javiti je broj susjede Slavice Šivak, koja svakodnevno pomaže Veri. Broj mobitela je 095 513 6479.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI