Slatko srce: obilježili Svjetski dan šećerne bolesti

Članovi Kluba Slatko srce ovog su vikenda provodili niz aktivnosti povodom Svjetskog dana šećerne bolesti.

Ispred koprivničke gradske tržnice tako su mjerili šećer u krvi i družili se s građanima. Ukazali su pri tom da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

– Pričali smo s građanima o dijabetesu i kod njih otprilike 80 proveli smo mjerenje šećera u krvi. Zbog prilično povišenih vrijednosti koja je mjerenje pokazalo šestero građana smo savjetovali da se jave svojem liječniku, izvijestio je voditelj Kluba Miroslav Kanisek.

Na Svjetski dan šećerne bolesti, u nedjelju navečer u sva tri grada naše županije neka je građevina bila osvijetljena plavom bojom. Simbol dijabetesa je plavi krug kojime se nastoji ukazati na njezinu prisutnost.

Plavo su osvijetljene bile Gradska vijećnica u Koprivnici, sinagoga u Križevcima i utvrda Stari grad u Đurđevcu.

Klub je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje. Klubu je Zaklada Hrvatska za djecu za projekt odobrila skoro 100 tisuća kuna.

Foto: Klub Slatko srce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI