SLAVE SVOJ DAN Podravinu i Prigorje čuva 1125 vatrogasaca s 220 vozila

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vatrogasci diljem Podravine i Prigorja sutra će obilježiti svoj dan – 4. svibnja Dan hrvatskih vatrogasaca i njihova zaštitnika svetog Florijana. U tom povodu sastali su se danas u Koprivničko-križevačkoj županijima s čelnicima regionalne samouprave kako bi se osvrnuli na rad u lanjskoj godini i naveli planove za buduće razdoblje.

Odlično surađujemo na operativnoj i tehničkoj razini, a posebno treba istaknuti suradnju na društvenoj razini jer vatrogastvo je na našem prostoru neizostavan dio sveukupnog društvenog života – rekao je župan Darko Koren i dodao kako svi žitelji županije mogu odahnuti jer “smo sigurni da se u slučaju nesreće naši vatrogasci spremni odgovoriti na najkvalitetniji način.”

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan izvijestio je kako zajednica raspolaže s 1125 vatrogasca, a okosnicu čine 122 profesionalna vatrogasca u tri javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, Križevci i Đurđevac, dok u 19 središnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava i 119 ostalih društava djeluje ukupno 1005 vatrogasaca koji su ispunjavali sve zakonom propisane uvjete. Zajednica raspolaže s 218 vatrogasnih vozila različitih tipova i 4 čamca za poplave i rad u ugroženim područjima.

Predstoji nam opremanje, a tiče se dijela financiranja iz općekorisne funkcije šuma, a svake godine je to 40 milijuna kuna planiranih sredstava, to su četiri vozila – dugonavalno, kratkonavalno, šumsko i autocisterna. Iz dijela Ministarstva poljoprivrede tri pick up vozila i jedno kombi vozilo. Bit će u programu MUP-a 5 milijuna eura za sustav opremanja radio vezom – detaljno je izvijestio zapovjednik.

Prijemu su još prisustvovali i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matasović, zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić sa zamjenikom Alenom Škudarom, kordinatorica za Požarno područje Đurđevac Marijanka Đođ,  zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor, Željko Cvrtila iz DVD-a Starigrad, Klara Škara iz DVD-a Glogovnica, Danijel Magdić iz DVD-a Apatovec i Zdenko Srbljinović iz DVD-a Sveta Helena.

FOTO Kckž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI