SLAVEN U BRIGAMA UOČI NASTAVKA PRVENSTVA Roy Ferenčina: Stvarno me brinu te ozljede zadnjih veznih…

Nogometaši Slavena u srijedu u Koprivnici igraju pripremnu utkamicu protiv Vinogradara, a u subotu u Austriji protiv Sturma iz Graza


Autor: podravski.hr — 04.02.2013. / 10:53 Sport

KOPRIVNICA – Nogometaši Slavena završili su posljednji dio priprema i ušli u završnu fazu u kojoj se moraju pripremiti za nastavak prvenstva. Prošli tjedan slavenaši su se vratili iz Turske gdje su boravili na pripremama. U deset dana odigrali su četiri utakmice: pobijedili su jednu, dvije izgubili, a jedna je završila neriješeno.
– Imali smo odlične uvjete, odigrali smo četiri kvalitetne utakmice kojima sam zadovoljan. Vidjeli smo što smo trebali, uigravali smo se što smo najbolje mogli – kazao je trener Slavena Roy Ferenčina
No, Slavenov coach prilično je zabrinut zbog ozljeda jer niti jednu utakmicu u Turskoj nisu bili kompletni.
Jelavić u drugom planu
– Ozljede su nas poljuljale u postavljanju konačne taktike. Na dulje su ozlijeđeni Gregurina i Batarelo, naši zadnji vezni, i tu vidim najveći problem. Vidjet ću koga staviti na tu poziciju. Što se napada tiče, tu mi je sve jasno. Konkuriraju svi, a najviše Vugrinec, Rak, Delić i Glavica. Sve drugo je manje-više poznato – kaže trener farmaceuta.
Novi napadač Mario Jelavić ipak je u drugom planu, a Ferenčina naglašava kako je riječ o odličnom igraču kojemu ipak treba vremena da stasa.
– S njim treba polako i strpljivo. Vjerujem da će se vrlo brzo uklopiti u našu nogometnu filozofiju i biti pravo pojačanje. Nedostaje još malo. Istina, trenutno je u drugom planu, polako ćemo ga uvoditi i vidjeti kako će se razvijati – kaže on.
Četvorica u reprezentaciji
Ferenčina sljedećih dana neće moći računati na nekoliko nogometaša. Riječ je od Dariju Čanađiji i Petru Brleku, koji su pozvani u reprezentaciju do 19 godina, te Dejanu Glavici, koji će pozvan u tabor reprezentacije do 23 godine. Jedini koji će se vrlo brzo vratiti je Igor Bubnjić koji je pozvan na okupljanje U-20 reprezentacije, no on je ozlijeđen i vratit će se u Slaven gdje će još dan-dva morati mirovati.
Slavenaši u srijedu igraju posljednju koprivničku pripremnu utakmicu. Protivnik je Vinogradar, a točan termin nije određen. Posljednju utakmicu pred početak prvenstva Slavenaši igraju u Grazu protiv Sturma ove subote.
Izvještava: Karlo Eisenbeisser