SLAVENOVE PRIPREME Direktor Šimunović: Nema nepotizma, Tucakovića je pozvao trener Ferenčina

Nikakvih vanjskih utjecaja nije bilo i ako se Bojan nametne, ima iste šanse kao i drugi igrači da ostane u Slavenu, rekao je Šimunović


Autor: podravski.hr — 07.01.2013. / 15:16 Sport

KOPRIVNICA – Nogometaši Slaven Belupa danas su počeli s pripremama za proljetni dio prvenstva. Na prozivci trenera Roya Ferenčine bilo je 27 igrača, a nedostajao je jedino Davor Vugrinec koji će se pripremama priključiti krajem tjedna.
Farmaceutima se priključio napadač Enes Novinić koji bi trebao biti osvježenje u napadu umjesto Tomislava Bušića kojemu je klub dao slobodne papire iako još ima važeći ugovor do lipnja ove godine. Osim Novinića, trener Ferenčina je prvoj ekipi priključio tri juniora te nekolicinu igrača trećeligaša Koprivnice, među njima i Bojana Tucakovića. Oko toga se podigla velika prašina, a spominje se i mogući nepotizam s obzirom da je Bojanov otac Slavko glavni vatrogasni zapovjednik RH, utjecajni SDP-ovac i direktor NK Koprivnice.
Zvonimir Šimunović, direktor Slavena opovrgava natpise o bilo kakvom obliku nepotizma.
– Bojan je kapetan Koprivnice i svojim igrama u jesenskom dijelu je zainteresirao trenera Ferenčinu koji ga je odlučio pozvati. Nikakvih vanjskih utjecaja nije bilo i ako se Bojan nametne, ima iste šanse kao i drugi igrači da ostane u Slavenu – rekao je Šimunović.
U Koprivnici će trenirati dva tjedna do 23. siječnja, a nakon toga se karavana seli u tursku Antalyu gdje će odraditi desetodnevne pripreme. Prva pripremna utakmica je u subotu u 11 sati protiv Bjelovara.
Izvještava: HRVOJE JURČIĆ