Slavica i Franjo proslavili zlatni pir: Malo po malo sam joj se počeo udvarati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Slavica (73) i Franjo (72) Sinjeri iz Gole proslavili su 50. obljetnicu braka. Zlatni pir bila je još jedna prilika da se prisjete početaka svoje ljubavi.

– Znamo se od ranog djetinjstva i uvijek volimo reći da se jedino skupa nismo igrali u pijesku. Skupa smo išli u školu, a spojio nas je zapravo bicikl – kaže Slavica Sinjeri.

Kvar na Slavičinu biciklu bio je razlog da se obrati Franji koji je tada u Goli bio jedini pravi majstor za popravke. Tada je, ističe Franjo, počeo i njihov ljubavni put.

– Malo po malo počeo sam udvarati svojoj Slavici i nije nam trebalo dugo vremena da shvatimo da smo stvoreni jedno za drugo. Ništa ne bismo mijenjali u ovih 50 godina, a možemo reći da nas i danas veže ljubav i da je za uspješan brak ključna tolerancija. Radni vijek proveli smo u Njemačkoj, a odlaskom u mirovinu vratili smo se u našu rodnu Golu – kaže Franjo Sinjeri.

Sin Božidar, snaha Annete i unuk Marko Luka žive u Njemačkoj, no barem jedanput godišnje dođu u Golu i tim se danima Slavica i Franjo najviše vesele.  

– I dalje svaki dan provodimo radno i sad smo se uvjerili da su točne one tvrdnje da ćemo imati manje slobodnog vremena u mirovini nego dok smo radili. Uvijek se nađe nekakva zanimacija i tako nam prolaze dani. I sad se izvrsno nadopunjavamo i slažemo, što je još jedna potvrda da smo stvoreni jedno za drugo – zaključio je Franjo Sinjeri.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI