Slavko: Da sam bio samo tri koraka dalje grana bi pala na mene i ubila me!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uslijed nevremena u Križevcima, u noći sa 6. na 7. srpanj u Markovićevoj se ulici odlomio velik dio drveta koji je oštetio ogradu i stup te uzrokovao nestanak struje u kući Slavka Đureka, a čistom srećom izbjegnuta je i veća tragedija. Iako je Slavko odmah kontaktirao nadležne, struja se vratila tek idućeg dana kada je i maknuta grana sa ograde, a u Gradu kažu kako će dobiti naknadu za prouzrokovanu štetu.

Slavko Đurek i Nenad Baneković

– Izašao sam van nešto prije ponoći da pomaknem kombi i tad se odlomila grana. Da sam bio tri koraka dalje, grana bi pala na mene i vjerojatno me ubila. Odmah sam zvao 112, došli su vatrogasci i rekli da će sutra sanirati to jer imaju puno prijava. Onda kad sam rekao da je ovo opasno jer su po zemlji bili i kablovi od struje onda su razmaknuli. Dali su mi broj od ‘Elektre’, ali mi se nitko nije javljao, a već mi se sve počelo odmrzavati u škrinji. Nazvao sam onda i policiju pa su i oni došli, a onda tek ujutro komunalni redari koji su to počistili i ujutro se vratila i struja – ispričao nam je Slavko i dodao kako mu je odlomljena grana uništila ogradu i stup.

Sve to i ne bi bio toliki problem da se radi o izoliranom slučaju, no kako nam potvrđuje i Slavkov susjed Nenad Baneković granje sa drveća koje se nalazi ispred njihovih kuća pada svako malo te je vrlo opasno ne samo za one koji tu žive, već i za sve prolaznike. Kažu kako su samo prošle godine dvaput apelirali Gradu da poruše suho drveće, no dosada nisu dobili odgovor te se boje kako će se nešto poduzeti tek kad bude kasno.

Upit smo poslali i u gradsku upravu, koja je zaprimila dojavu o šteti na ogradi i stupu te kažu kako je obavljen uvid i utvrđeno oštećenje te je vlasnik upućen, putem komunalnog redara, pročelnici Upravnog odjela za pravne i opće poslove radi dogovora oko obeštećenja.

Također su rekli kako će do kraja tjedna biti srušen ostatak odlomljenog drveta kao i još jedna suha breza u blizini te napomenuli kako oni za rušenje svakog drva na javnoj površini koje građani prijave moraju dobiti odobrenje Povjerenstva za zelenilo.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI