SLIJEPI PUTNICI Dvojica Afganistanaca pronađeni u Podravkinom šleperu na Danici!

Radnici koji su počeli istovar šlepera koji se oko 11 sati u utorak vratio s puta iz Turske neugodno su se iznenadili nakon što su pronašli dvojicu slijepih putnika. Odmah su pozvali policiju


Autor: podravski.hr — 19.10.2017. / 11:27 Aktualno

Imigranti se uvukli u Podravkin šleper

Dvojica državljana Afganistana starih 27 i 28 godina pronađeni su u utorak prije podne u prikolici teretnjaka u Podravkinom skladištu na Đelekovečkoj cesti u Koprivnici.
Radnici koji su počeli istovar šlepera koji se oko 11 sati u utorak vratio s puta iz Turske neugodno su se iznenadili nakon što su pronašli dvojicu slijepih putnika. Odmah su pozvali policiju.
– Kolege su najprije pomislile kako se radi o ‘domaćim dečkima’, no ipak su se prevarili. Mladići su bili preplašeni, no tečno su pričali engleski. Morali smo pozvati policiju. Kasnije smo saznali da su Afganistanci. Nismo se nadali da ćemo u našem skladištu u srcu Podravine otkriti nezakonite imigrante – rekao je djelatnik Podravke čiji su prijatelji s posla otkrili dvojicu Afganistanaca.
Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke potvrdio nam je kako su postupali protiv dvije osobe zbog nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.
– Osobe koje su pronađene u skladištu istog su dana vraćene u PU vukovarsko-srijemsku, odnosno Policijsku postaju Tovarnik odakle su nezakonito ušli u zemlju – rekao je Laljek.
Gdje su se točno ukrcali u šleper koji je iz Turske u Podravku prevozio robu, nije poznato. Dvojica mladića, kako se sumnja, napravili su otvor na ceradi i tako ušli u prikolicu. Kako su bili u relativno dobrom stanju, pretpostavlja se da su sa sobom imali jela i pića tek jedva dovoljnog za ovako krajnje neizvjesno putovanje. (ke)
FOTO: KARLO EISENBEISSER