Slikalo 40-ak ljubitelja umjetnosti

U organizaciji KUD-a Podravka i prijateljskog KUD-a Ivan vitez Trnski, u lovačkom domu u Novigradu Podravskom prošli vikend održana je likovna kolonija koja je okupila 40-ak ljubitelja umjetnosti, i to članova Likovne sekcije Podravka 72 KUD-a Podravka i Likovne sekcije Likresa KUD-a Ivan vitez Trnski, no bilo je i gostiju iz Međimurja.

Likovne teme bile su pejzaži i mrtva priroda Podravine slikane tehnikama akrila, ulja na platnu ili akvarela. – U Podravini smo naučili slikati kontroliranim potezima, a u uvjetima pandemije svima nam je potrebno više slobode – i u životu, i u umjetnosti. To smo danas željeli ispraviti.

Umjetnost svakako može napredovati, a mi umjetnici na to moramo utjecati – rekla je Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a Podravka. Svečanost otvorenja kolonije uveličali i načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, kao i Miro Kovač, zamjenik predsjednice KUD-a Ivan vitez Trnski.

Foto: Općina Novigrad Podravski

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI