Slučaj pozitivnog pacijenta na odjelu intenzivne u Koprivnici otkriva novi problem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Živi s majkom, povučeno, ne znamo kako i gdje bi se mogao zaraziti”, rekla je otprilike glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla iz ZJZ-a o 37-godišnjaku koji je, pozitivan na koronavirus, završio na odjelu intenzivne u koprivničkoj Općoj bolnici.

Podsjećamo, stigao je na Covid-19 odjel iz Đurđevca, s teškom upalom pluća i bakterijskom zarazom. S obzirom na stanje morali su ga hitno prebaciti na intenzivnu. Kad su se čekali nalazi, došlo je do greške u komunikaciji ravnatelj bolnice Devčić – dežurna liječnica odjela, te je ona, kako je rekao Devčić krivo shvatila njegovu izjavu da se nalazi još čekaju. Ona je, smatrajući da su negativni propustila smjestiti ga po protokolima za Covid-19 i to je trajalo otprilike pet sati koliko je trebalo da stignu nalazi.

Liječnici i sestre na Intenzivnoj i dalje su bili zaštićeni s maskama rukavicama i ogrtačima, no Covid protokol propisuje i dodatnu zaštitnu opremu. Unatoč tome nekoliko je članova tog bolničkog tima, liječnik i četiri sestre, moralo u samoizolaciju, a odjel i dalje funkcionira. Pacijent je trenutno prebačen u Kliniku Fran Mihaljević u Zagreb.

Dr. Mato Devčić

– Naši liječnici koriste sve mjere zaštite, no bila je riječ o propustu zbog pogrešne procjene. Sustav je izuzetno opterećen i nije čudno da se događaju greške. Pacijent je inače kronični bolesnik i čest pacijent u našoj bolnici – kazao je Devčić.

No, ovaj slučaj otkriva novi problem, a to je kako i gdje se mogao ovaj Đurđevčanin zaraziti? Kako doznajemo nije se mnogo kretao i boravio je uglavnom kod kuće, a Đurđevac ni u jednom trenutku nije bio mikrožarište koronavirusa.

FOTO Nikola Wolf / Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI