SLUČAJAN SUSRET Nikola Pokrivač o teškoj operaciji: Matične stanice mame Ane sto posto su se primile, zdrav sam čovjek

Probao sam se dva puta vratiti i više povratka u igru neće biti. No, to nije kraj mojem bavljenju nogometom - kaže Pokrivač


Autor: podravski.hr — 05.12.2017. / 13:04 Aktualno

Frizer Goran Večenaj i Nikola Pokrivač

Nikola Pokrivač (31), bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš Slavena koji je nedavno obavio transplantaciju koštane srži u sklopu liječenja Hodgkinovog limfoma, danas je navratio u Koprivnicu.
Posjetio je prijatelje i otišao na šišanje kod poznatoga koprivničkog frizera Gorana Večenaja. Tamo smo ga zatekli i s njime porazgovarali o svemu pomalo. Nogometu, liječenju, planovima za budućnost. Nikola je, kao i uvijek, bio iznimno susretljiv i zahvalan sugovornik.
– Od svibnja nisam bio u Koprivnici, otkad sam se razbolio. No, Slaven sam pratio stalno. Mogu samo reći da stanje na tablici nije realno. To mora i može biti puno više – rekao nam je Pokrivač nevoljko pričajući o opakoj bolesti i životnoj borbi za koju se nada da je iza njega.
– Što se tiče zdravlja, sve je sada u redu. Bio sam 50 dana u bolnici. Bilo mi je treći puta, ovog puta najteže i najgore, moram priznati. Mama Ana dala mi je matične stanice, prošli tjedan sam bio na kontroli i sto posto su se ‘primile’. Hvala svima koji su pomogli kada mi je bilo najteže. Svim građanima Koprivnice i županije koji su se odazvali u velikom broju i htjeli pomoći meni i drugima – zahvalan je bio Pokrivač i otkrio kako neće više aktivno igrati nogomet već si je našao novu ‘zanimaciju’.
– Igra je sada u drugom planu. Probao sam se dva puta vratiti i više povratka u igru neće biti. No, to nije kraj mojem bavljenju nogometom. Upisat ću trenersku akademiju u lipnju i okrenuti se tom poslu – dodao je.
– Nikola Pokrivač trener Slavena? Jednog dana možda – u šali je progovorio o planovina za budućnost i priznao kako mu je u koprivničkom prvoligašu možda bilo i najljepše.
– Blizu doma sam bio i svojih, a to mi je uvijek nedostajalo – rekao je.
– Već sam položio B licencu i mogu biti pomoćni trener. Zbog igranja u reprezentaciji preskačemo kategorije. Kum Jerko Leko ima licencu za glavnog trenera i neka ideja je da idemo u paru, on glavni, ja pomoćni – ispričao nam je Nikola Pokrivač.
A mi mu ovom prigodom želimo mnogo zdravlja, uspješan nastavak karijere u nogometu i sretne blagdane. Jer Nikola je to svojim zalaganjem u Slavenu, a još više ponašanjem izvan terena itekako zaslužio. (ke)

Spremni za šišanje i spiku

Frizura se polako oblikuje

Kreativne frizerske ruke usred posla

Završni glanc i – gotovo

FOTO: NIKOLA WOLF