ODLUKA SKUPŠTINE Mladen Ružman jednoglasno imenovan novim direktorom Piškornice

Doznajemo i kako bi Piškornica ubuduće imala dvočlanu upravu, a na mjesto drugog člana uprave trebao bi doći Ivan Perhoč (SDP), bivši međimurski župan


Autor: podravski.hr — 20.11.2017. / 8:21 Aktualno

Mladen Ružman, direktor Piškornice

Mladen Ružman danas je imenovan direktorom odlagališta otpada Piškornice nakon što je Skupština smijenila sadašnjeg čelnika Mladena Jozinovića zbog afere s isplatom 1,3 milijuna kuna bonusa i honorara. Potvrdilo nam je to nekoliko izvora bliskih vlasničkoj strukturi Piškornice, čija je skupština danas odlučivala o kadrovskim promjenama. Za Jozinovićevu smjenu i Ružmanovo imenovanje glasali su svi članovi Skupštine: župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović.

Doznajemo i kako bi Piškornica ubuduće imala dvočlanu upravu, a na mjesto drugog člana uprave trebao bi doći Ivan Perhoč (SDP), bivši međimurski župan koji je jedan od osnivača Piškornice s obzirom da je osnivački akt potpisan u doba dok je on obnašao tu političku funkciju.

Ružman nije imenovan vršiteljem dužnosti jer zakon to ne omogućuje za društva s ograničenom odgovornošću, već je odmah dobio puni mandat. Skupština je također odlučila o novoj sjednici već za koji dan na kojoj će se razmatrati nalazi interne revizije i daljnje postupanje ako se utvrde bilo kakve sumnje u kaznena djela. Osim toga, razmotrit će se i način na koji se Jozinoviću može dati otkaz bez pravnih posljedica. On je danas smijenjen s direktorske funkcije, a vlasnici ne žele da ostane u poduzeću.
Ružman je poznati koprivnički kadar s bogatom političkom karijerom. S obitelji živi u Zagrebu, a trenutačno je zaposlenik HEP-a, u kojem je donedavno bio izvršni direktor za korporativnu sigurnost, ali smijenjen je nakon što su Plenkovićev HDZ i HNS, bivša Ružmanova stranka, krenuli u pregovore o formiranju vladajuće većine u Saboru.
Nakon potresa u HNS-u, Mladen Ružman izlazi iz te stranke i postaje jedan od osnivača Glasa, nove političke opcije koja izabire ostanak u oporbi.
Ružman je diplomirani kriminalist koji je nakon policijske karijere onu političku počeo radom u gradskoj upravi u doba HSLS-ova gradonačelnika Mladena Godeka. Nakon pobjede Račanove i Budišine koalicije u siječnju 2000. godine, odlazi u novu Vladu, i to na dužnost pomoćnika ministra obrane za sigurnost. Kratko u istoj Račanovoj vladi obnaša i dužnost zamjenika ministra zaštite okoliša.
Potom se povlači iz politike te nalazi angažmane u realnom sektoru, među ostalim i trgovačkom divu Pevecu. Zadnja visoka menadžerska funkcija koju je obnašao je ona direktora korporativne sigurnosti u HEP-u, i to sve do ljeta ove godine, kada ga HDZ i HNS odlučuju smijeniti.
Skupština Piškornice od Mladena Jozinovića očekuje i da vrati cijeli iznos bonusa i honorara. No, vratio ili ne, isplata 1,3 milijuna kuna postala je predmet policijskih izvida. Kako neslužbeno doznajemo, državno odvjetništvo ovih će dana policiji naložiti da ispita sve okolnosti te velike afere. (rm, hš)
FOTO: NIKOLA WOLF