Smolak zamijenio Dimača: Časnici izabrali novog predsjednika

Podravski list profile

Hrvatski časnički zbor Koprivničko-križevačke županije održao je u petak izbornu skupštinu na kojoj je izabrao novog predsjednika, Tomislava Smolaka koji je na predsjedničkom mjestu zamijenio Zdravka Dimača.

– Da bi ova krovna županijska organizacija funkcionirala, morale su se okupiti i usuglasiti tri županijske udruge, dvije iz Koprivnice i jedna iz Svetog Petra Čvrsteca. Sada imamo temelj da uskladimo svoj statut sa zakonima i propisima – rekao je novi predsjednik Tomislav Smolak.

Tomislav Smolak

Hrvatski časnički zbor naše županije ukupno broji oko 130 članova, a zadaća će mu biti koordinirati sve udruge.

– U udrugama su časnici i dočasnici Hrvatske vojske iz naše županije. Ja ću kroz udrugu promovirati našu glavnu zadaću, a to je briga o onima koji su stvarali našu državu. To je briga i pomoć svakom vojniku koji je bio na ratištu, a radit ćemo i na pomoći tim ljudima pri ostvarivanju raznih prava koja imaju, a možda niti ne znaju da imaju. Isto tako, želja nam je čim više educirati ljude o Domovinskom ratu i o mjestima na kojima su se naši ljudi borili – kazao je predsjednik Smolak.

FOTO Časnički zbor

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI