Smrt maturantice u Splitu: Uzrok astma i koronavirus?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas u 11 sati počela je konferencija za medije ispred splitske bolnice zbog smrti maturantice.

Podsjetimo, u Splitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus koji se pokazao pozitivnim.

“Želim izraziti iskrenu sućut roditeljima i obitelji”, rečeno je na početku.

“Adolescentica u dobi od 17 godina i 10 mjeseci primljena je na hitni interni prijem Križine zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena je na jedinicu intenzivnog liječenja. Imala je pridružene kronične bolesti , a ustanovili smo i da je bila Covid-19 pozitivna”, rečeno je na početku.

“Nakon reanimacije ona je stabilizirana. Nažalost, došlo je do ovog nemilog događaja. Unatoč liječenju, ona je jučer u 14 sati preminula”, rekla je pročelnica jedinice intenzivnog liječenja.

“Imala je kronične bolesti, a bila je pozitivna i na koronavirus”, rečeno je.

Upitani može li korona biti uzrok smrti, rečeno je da se to ne može zanemariti.

“Vjerojatno je do uzroka došlo zbog ovih kroničnih bolesti i infekcije. Covid-19 infekciju ne možemo zanemariti. Službeni uzrok smrti je zastoj rada srca i pluća. Njezina obitelj trenutno je u samoizolaciji”, rečeno je.

“Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu. Kod teških kroničnih bolesti sve je moguće”, rečeno je na konferenciji.

“Djevojčica je primljena u zastoju srca i disanja, hitno je reaniminirana. To popodne pojavila se temperatura. Hitna pomoć Šestanovac provela je sve postupke reanimacije u kolima po pravilima struke. Jedna medicinska sestra koja se tu zatekla počela je reanimaciju. Do hitnog prijema su u nekoliko navrata vratili funkcije”, rečeno je.

Kako piše Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

“Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo smrt, teško je reći”, govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal. (index.hr)

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI