SNALAŽLJIVI OSUĐENIK Kaznu od prošle godine odgađao više puta: umjesto u zatvor, direktor otišao u toplice

Zbog zloporaba mora odslužiti godinu dana zatvora


Autor: podravski.hr — 19.01.2018. / 15:25 Crna kronika

Ilustracija / U zatvoru završio već drugi neodgovorni otac

Direktor (56) iz okolice Ludbrega koji je pravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora, pune dvije godine potpuno legalno izbjegava služenje kazne na koju je osuđen.
Slomio je gležanj i krajem prošle godine podnio Županijskom sudu molbu za odgodom kazne jer mora na rehabilitaciju u toplice. Kako u okviru zatvorske bolnice nema takve vrste fizikalne terapije, Županijski sud u Varaždinu odobrio mu je molbu i za pola godine mu odgodio početak služenja kazne.
– Iz liječničke svjedodžbe Zatvorske bolnice u Zagrebu proizlazi da je kod osuđenika u tijeku nastavak liječenja stanja nakon prijeloma desnog gležnja provođenjem stacionarne fizikalne terapije u toplicama i da za isto nema uvjeta u okviru zatvorskog sustava te je prijedlog bolnice da se odgodi izvršenje kazne zatvora do završetka rehabilitacije i kontrole fizijatra – navodi se u rješenju Županijskog suda u Varaždinu.
– Osuđenik je prvotno upućen na izdržavanje kazne zatvora rješenjem ovoga suda 28. travnja 2016. te se bio dužan javiti u Centar za dijagnostiku 20. svibnja 2016. godine. Do sada je podnio više molbi za odgodu izvršenja kazne zatvora – priopćio je Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.
Osuđen je u srpnju 2015. godine na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a presudu mu je u siječnju 2016. potvrdio Županijski sud. Kaznu je dobio zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.
– Ukoliko osuđenik odgodu izvršenja kazne ne bude koristio u svrhu zbog koje je odobrena ili ako bude činio kažnjive radnje izvršenje kazne zatvora opozvati će se rješenje o odgodi izvršenja kazne zatvora – zaključila je u rješenju sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Nada Marincil. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA