Snimali spot u Koprivnici: Žele potaknuti empatiju prema osobama s invaliditetom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koprivnička udruga Bolje sutra surađivala je s MUP-om i Policijskom upravom naše županije na zanimljivim aktivnostima.

Mirjana Horvat, članica Udruge Bolje sutra, sudjelovala je u snimanju spota koji će biti prikazivan na MUP-ovim sredstvima informiranja, kao i na nacionalnim televizijama. 

Maja Gregurović, policijska službenica za prevenciju PU koprivničko-križevačke, istaknula je kako se mora apelirati na svijest građana i njihovu empatiju kako bi znali kome, kada i kako treba pomoći.

– Svima nam je u određenim situacijama potrebna pomoć, pa tako građani moraju znati prepoznati situaciju kada vide slijepu i slabovidnu osobu, osobu u kolicima ili osobu koja se otežano kreće, da joj pristupe na odgovarajući način, odnosno pitaju ju je li joj potrebna pomoć – rekla je Gregurović.

Cilj spota je poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u opasnim situacijama u prometu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ludbrežani nabavili vrijednu opremu za robotiku

Srednja škola Ludbreg provodi projekt „Robots Connecting High Schools in Cross -border Area“ (‘Roboti spajaju srednje škole u prekograničnom području’)  s akronimom „RobotsConnecting” u okviru

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI