Čitateljica: Romi bacaju dijelove paketa, Sočev: Nemamo takve proizvode u Samoposluzi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ravnateljica Gradskog Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev reagirala je na objavu kojom nas je čitateljica upozorila da pojedinci bacaju dijelove sadržaja humanitarne pomoći iz Socijalne samoposluge za siromašne građane.

-Crveni križ još nije počeo dijeliti pakete Podravke i u našoj samoposluzi nemamo takve proizvode kakvi su na slici. Naši su paketi još u skladištu, a podjela počinje drugi tjedan – rekla je Sočev. Podsjetimo, naša čitateljica prolazila je Gupčevom ulicom u Koprivnici i odlučila snimiti ružan prizor odbačenih prehrambenih namirnica. Bilo je to u srijedu ujutro.

-Fotografije su snimljene prolaskom nedaleko od centra grada, a prikazuju kako se korisnici Podravkinih paketa iz projekta “Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj”, odnose prema proizvodima koji su u njemu – rekla nam je čitateljica i dodala: Korisnici pomoći su, naravno, Romi, kojima brašno i krupica očito nisu dovoljno interesantni u paketu pomoći, a konzerve očito jesu – rekla je. Naša čitateljica kaže da bi „bilo bolje da Crveni križ podijeli pakete uistinu potrebitima ili da ih iskoristi u javnim kuhinjama, a pretpostavlja da im je brašno tamo itekako koristan proizvod”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI