Šoderica: Planovi za turističku sezonu su u jeku, ovo ljeto trebalo bi biti bogato sadržajem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi kalendar s manifestacijama i događajima na Podravskom moru Šoderici trebao bi biti poznat ovaj tjedan, a planovi za ljetu sezonu u punom su jeku.

Šoderica bi ovog ljeta opet bi mogla privući mnogobrojne kupače i turiste. Dva su razloga: prvi je taj što prognostičari najavljuju vrlo vruće ljeto, a drugi što će mnogi odlaske na more ovog ljeta zamijeniti odlaskom na Šodericu. Koliko je sada poznato, svi smještajni kapaciteti, a to su četiri kuće za odmor, radit će normalno i ovog ljeta, dok su otvaranje najavili i ugostiteljski objekti.

– Dva ugostiteljska objekta potvrdila su da će raditi, a očekujem i potvrdu trećeg. Prema mojim saznanjima 10. lipnja, ako epidemiološka situacija bude povoljna, prestat će većina restrikcija koje se odnose na javna okupljanja. Mi tako radimo i kalendar. Upravo zbog toga siguran sam da će ovo ljeto na Šoderici biti manifestacija – rekao Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Osim toga, na Šoderici se ubrzano radi i na uređenju kupališta.

Komunalna tvrtka u vlasništvu Općine Legrad nabavila je čamac za košnju podvodnog bilja koji će se koristiti na jezeru Šoderica. Vrijednost čamca je 473.000 kuna, a početkom lipnja krenut će s radom kako bi se do kupališne sezone obavilo nužno čišćenje podvodnog bilja na koje su se kupači često žalili.

– Već dvije godine razmatrali smo mogućnost da se riješi problem s ukorijenjenim biljem i plutajućim algama i ovaj je čamac idealno rješenje. Djelatnici naše komunalne tvrtke prošli su potrebnu edukaciju kako bi mogli upravljati čamcem i sve je spremno za prve košnje – kaže Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.  Čamac će se prvenstveno koristiti na jezeru Šoderica, a u planu je da se ponudi i za čišćenje drugih obližnjih kupališta.

– Naša komunalna tvrtka odsad će imati i tu uslužnu djelatnost, čime će čamac donositi i dodatne prihode. Nabava čamca još je jedan korak u revitalizaciji Šoderice i nastojanju da na naše ‘podravsko more’ privučemo što veći broj kupača – zaključio je Ivan Sabolić.

Čamcem se može kositi do dva metra dubine, a u planu je nabavka i posebnih vilica kojima bi se trava i šaš pokupili i prinijeli prema obali.

– Uredit ćemo cijelu obalu, a dva metra dubine sasvim je dovoljno za košnju. Samo mali dio kupališta je preplitak, no to ćemo riješiti na drugi način – objasnio je Sabolić. (db, md)

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI