Šoderica: Planovi za turističku sezonu su u jeku, ovo ljeto trebalo bi biti bogato sadržajem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi kalendar s manifestacijama i događajima na Podravskom moru Šoderici trebao bi biti poznat ovaj tjedan, a planovi za ljetu sezonu u punom su jeku.

Šoderica bi ovog ljeta opet bi mogla privući mnogobrojne kupače i turiste. Dva su razloga: prvi je taj što prognostičari najavljuju vrlo vruće ljeto, a drugi što će mnogi odlaske na more ovog ljeta zamijeniti odlaskom na Šodericu. Koliko je sada poznato, svi smještajni kapaciteti, a to su četiri kuće za odmor, radit će normalno i ovog ljeta, dok su otvaranje najavili i ugostiteljski objekti.

– Dva ugostiteljska objekta potvrdila su da će raditi, a očekujem i potvrdu trećeg. Prema mojim saznanjima 10. lipnja, ako epidemiološka situacija bude povoljna, prestat će većina restrikcija koje se odnose na javna okupljanja. Mi tako radimo i kalendar. Upravo zbog toga siguran sam da će ovo ljeto na Šoderici biti manifestacija – rekao Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Osim toga, na Šoderici se ubrzano radi i na uređenju kupališta.

Komunalna tvrtka u vlasništvu Općine Legrad nabavila je čamac za košnju podvodnog bilja koji će se koristiti na jezeru Šoderica. Vrijednost čamca je 473.000 kuna, a početkom lipnja krenut će s radom kako bi se do kupališne sezone obavilo nužno čišćenje podvodnog bilja na koje su se kupači često žalili.

– Već dvije godine razmatrali smo mogućnost da se riješi problem s ukorijenjenim biljem i plutajućim algama i ovaj je čamac idealno rješenje. Djelatnici naše komunalne tvrtke prošli su potrebnu edukaciju kako bi mogli upravljati čamcem i sve je spremno za prve košnje – kaže Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.  Čamac će se prvenstveno koristiti na jezeru Šoderica, a u planu je da se ponudi i za čišćenje drugih obližnjih kupališta.

– Naša komunalna tvrtka odsad će imati i tu uslužnu djelatnost, čime će čamac donositi i dodatne prihode. Nabava čamca još je jedan korak u revitalizaciji Šoderice i nastojanju da na naše ‘podravsko more’ privučemo što veći broj kupača – zaključio je Ivan Sabolić.

Čamcem se može kositi do dva metra dubine, a u planu je nabavka i posebnih vilica kojima bi se trava i šaš pokupili i prinijeli prema obali.

– Uredit ćemo cijelu obalu, a dva metra dubine sasvim je dovoljno za košnju. Samo mali dio kupališta je preplitak, no to ćemo riješiti na drugi način – objasnio je Sabolić. (db, md)

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI