ŠOK I NEVJERICA Baka Roza: Dolazile su mi u kuću na kavu, družile smo se i razgovarale, išle zajedno u grad. Kako sam samo bila naivna…

Protiv osumnjičenice podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – kazao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek


Autor: podravski.hr — 08.10.2018. / 15:59 Aktualno

Roza Puž bila je šokirana dok je doznala što ju je snašlo

Roza Puž (77) iz Sigeca kod Koprivnice već neko vrijeme živi sama, a činjenicu da je starija i sama iskoristili su drski lopovi koji su je nedavno opljačkali uzevši joj vrijedan nakit. Baka Roza sumnja na dvije sumještanke koje su već od Uskrsa počele dolaziti kod nje doma, a sve kako bi ‘izvidjele’ situaciju i sprijateljile se s njom.
– Nekoliko puta ponudile su se da me voze u grad, nekoliko sam puta i pristala, a da nisam bila svjesna što mi spremaju. Nakon toga došla je mlađa od njih kod mene doma, sjedila, pila kavu. Zapravo mi se od početka niti jedna nije sviđala, no nisam željela biti nepristojna – kazala je Roza.
Dodaje kako je jednom, kad je žena na koju sumnja bila kod nje, otišla u kuhinju, no kad se okrenula, vidjela je da ta žena otvara vrata vitrine u dnevnom boravku i kopa joj po stvarima.
– Rekla sam joj da se makne, da nema što tu tražiti, no ona se pravdala da gleda moje posuđe i fotografije koje su bile tamo stavljene – veli Roza.
Nedavno je k njoj ponovno došla ta starija žena i navaljivala da je odveze u grad.
– Ja sam taj dan i trebala ići u grad, no naručila sam taksi i nisam željela ići s njom. Ipak, ona je bila tako uporna da me odveze da sam na kraju popustila i otišla s njom. Ja sam svoje u gradu brzo obavila, a ona je stalno izmišljala kako sad mora ovdje, sad ondje i nikako da krenemo doma. Kad smo konačno došle, imala sam što vidjeti. Odmah s uličnih vrata primijetila sam da mi je prozor dnevnog boravka razbijen, a kad sam došla bliže, vidjela sam i da su ulazna vrata na silu otvorena. Skoro sam se srušila od šoka – ispričala na je baka Roza.
Kaže kako uopće nije ulazila u kuću, već je odmah pozvala policiju.
– Oni su brzo došli, a ta je žena cijelo vrijeme bila sa mnom u dvorištu. Rekli su mi policajci da mi je netko provalio, uzeli su otiske s vrata i to je bilo to. Kad sam ušla u kuću, imala sam što vidjeti. Nestalo mi je nekoliko prstena i ogrlica, a našla sam i razbijeno staklo na okvirima u kojima držim fotografije svoje obitelji – kazala je Roza.
Budući da taj dan od šoka više uopće nije mogla funkcionirati, žena koja je bila s njom otišla je.
– Tek sam tada shvatila da me je ta žena vozala uokolo, dok je druga operirala po mojoj kući. Ne mogu vjerovati da sam bila toliko naivna da sam ih primila u svoju kuću, a da su mi tako vratile. Rekla sam onda policiji da sumnjam na njih, no dalje više ne znam što se dogodilo. Kad sam susjedima ispričala svoje sumnje, svi su mi rekli da su te žene okorjele kradljivice, ali ja to dotad nisam znala – kazala je baka Roza.
Koprivnička policija kriminalističkim istraživanjem utvrdila je sumnju da je 30-godišnjakinja sa šireg koprivničkog područja provalila u kuću gospođe Roze i otuđila nakit u vrijednosti više tisuća kuna.
– Protiv osumnjičenice podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – kazao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF